Categories
SiSC

Suspectul numărul 1: studentul voluntar

A fi student…. Pentru fiecare înseamnă o nouă etapă, o perioadă în care maturizarea, petrecerile studențești, prieteniile trainice, dar și bagajul de cunoștințe se contopesc pentru a forma povestea celor mai frumoși ani. Însă, printre toate acestea, în viețile multora se va structura și își va lăsa amprenta asupra dezvoltării personale, dar și profesionale un strop de magie format doar din câteva litere.

Exact, toate aceste informații conduc spre un singur suspect, voluntariatul! Pentru mulți, acest termen poate fi bizar sau poate deține diferite semnificații. De aceea, vom lua dispozitivele de urmărire și vom porni împreună pe urmele unui student voluntar pentru a descoperi misterele din spatele acestei activități.

Sună alarma! Am putea prezice o nouă zi, dar aceeași rutină, în care drumul acasă-facultate este nelipsit. Însă, de această dată, totul pare a fi altfel. Din informațiile aflate, studentul își începe cursurile la ora 13:30, iar acum este doar 09:00. Cum își va începe dimineața? În timp ce își savurează cafeaua, deschide mailurile necitite, dând reply unui task și tastând ,,Îmi asum eu”.

Verifică orarul pentru a vedea ce cursuri sau seminare îl așteaptă și îmbrăcând un tricou alb inscripționat SiSC se îndreaptă spre facultate. Înainte de participarea la ore, se întâlnește în fața secretariatului cu mai mulți studenți ce purtau astfel de tricouri, în sfera cărora pare a fi instaurat entuziasmul și bucuria. Dorința arzătoare de implicare se resimte în discuțiile acestora, unde timiditatea este suprimată de comunicare și participarea deschisă.

Dar, firul deslușirii informațiilor nu se oprește aici. Seara urmează a fi conturată de un deadline, unde pasiunea reprezintă cheia realizării unui articol, implementării unei postări, căutării unui partener, discuției cu un alt student sau asigurării funcționalității unui site. Astfel, un alt task se finalizează cu succes și e trimis la feedback, iar o frântură mică se adaugă unui proiect. Ziua se apropie de final, dar dezvăluirile continuă să iasă la iveală, întrucât, sintetizând toate ideile, aflăm că sfârșitul săptămânii va fi presărat cu un teambuilding, unde se vor crea amintiri memorabile și munca se va îmbina cu distracția.

Fiecare indiciu aduce un plus de noutate, trăire, voluntariatul reușind a deveni o formă subtilă de exploatare, tainele sale fiind indescifrabile. Sper că motivația și curiozitate ce dăinuiesc în adâncul sufletului să vă conducă spre dorința de a continua această investigație, de a găsi restul pieselor și de a reuni puzzle-ul care descrie viața unui SiSCot. Însă, finalul va fi unul cert: este frumos!

Iuliana Hîngan
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică