Proiecte2020-07-11T13:25:40+03:00

Proiectele noastre

În zilele pe care le-ai petrecut până acum în facultate suntem siguri că ți-a „sărit” în ochi cel puțin un afiș ce poartă semnătura SiSC. Fie că aceasta a fost singura ta interacțiune cu proiectele noastre, fie că ai fost pe baricade la fiecare activitate organizată de noi, un lucru rămâne, fără doar și poate, valabil: sunt multe lucruri pe care nu le-ai descoperit încă! Ești un programator înrăit sau un orator fără egal? Un suflet boem de artist sau puțin din fiecare? Avem ceva pregătit pentru tine, indiferent de modul în care te-ai descrie! Proiectele SiSC sunt aici… la propriu! Tu alegi!

Cel mai amplu proiect organizat de SiSC, Serile Teatrului Studențesc reprezintă primul festival național de artă teatrală dedicat în exclusivitate studenților. Militând pentru promovarea și dezvoltarea artei de calitate, STS a reunit în cadrul celor 20 ediții desfășurate până în prezent tineri artiști din toate colțurile țării, bucurându-se, de fiecare dată, de un public entuziast, iubitor de frumos. Deschisă în fiecare an de către trupa de teatru SiSC, săptămâna Serilor Teatrului Studențesc reprezintă un eveniment esențial oricărui student ce dorește să evadeze din cotidian și să se încarce cu o emoție vie, atât de rar întâlnită în zilele noastre. Pregătește-te să aplauzi cât te țin palmele, să râzi cu gura până la urechi sau să trăiești pe nerăsuflate această sărbătoare a teatrului contemporan!

Spre site

Creat din dorința de a reduce diferențele dintre mediul academic și cel profesional, proiectul SpringIT propune participanților o serie de workshop-uri susținute de unele dintre cele mai mari firme din domeniul IT ce prezintă studenților ultimele tehnologii din aria lor de activitate, acest lucru fiind completat printr-un training de soft sau hard skills. Unul dintre atuurile acestui proiect îl reprezintă aplicația dedicată ScanIT cu ajutorul căreia reprezentanții firmelor pot evidenția studenții ce i-au surprins plăcut. Fii proactiv în cadrul workshop-urilor, pune întrebări și demonstrează-le angajatorilor că ești pregătit pentru primul tău internship.  În plus, nu știi niciodată când poți câștiga un premiu pentru răspunsurile pe care le dai!

Spre site

Dedicat în principal studenților din anul II pentru a-i ajuta la realizarea proiectului de practică, Tap That Job este un proiect relativ tânăr ce a cunoscut până în prezent trei ediții. Acesta este structurat sub forma unei serii de workshop-uri și îi ajută pe studenți să se familiarizeze cu atmosfera mediului profesional, acordându-le informații utile cu privire la realizarea unui CV și la prezentarea pentru un interviu. În săptămânile ce marchează desfășurarea proiectului, participanții vor parcurge mai multe etape ce le vor antrena arsenalul de soft skill-uri pentru ca, în final, să participe la cursuri interactive de înaltă calitate livrate de companii cu renume în domeniul IT. Învață cum să îți stăpânești emoțiile și cum să îți valorifici calitățile astfel încât gândul angajării tale să fie irezistibil pentru orice companie!

Spre site

Dacă restul proiectelor noastre sunt orientate, într-un fel sau altul, spre dezvoltarea personală, această frumoasă inițiativă schimbă regulile „jocului”: este timpul ca tu să fii cel care oferă! Academia SpEranței este un proiect umanitar bianual ce se desfășoară în perioada sărbătorilor pascale și a Crăciunului. Aducând sub același scop nobil evenimente precum vânzarea de prăjituri, meciurile de baschet sau fotbal și petrecerile tematice, Academia SpEranței sprijină prin donații diverse cazuri sociale și schimbă în bine destinele unor oameni pe care viața i-a făcut să uite că speranța este mai mult decât un simplu cuvânt.

Spre site

SiSC cheamă toți studenții pasionați de IT la o adevărată sărbătoare a tehnologiei. Dacă vrei să te faci remarcat pentru competențele tale de programator, te așteptăm la Hackathon! Rezolvă toate problemele pe care le punem în joc în cadrul concursului de Algoritmică și câștigă marele premiu! De asemenea, ITFest se bucură și de o serie de workshop-uri în cadrul cărora poți afla informații despre cele mai noi tehnologii utilizate de către giganții din domeniul IT. Sfat: să nu ratezi nici conferința în cadrul căreia partenerii noștri vor prezenta programul evenimentului. Și totuși, ce-ai spune de puțină relaxare? Te invităm la un LAN Party de povestit nepoților.

Spre site

Un proiect tânăr ce nu se înscrie în aria IT, dar căruia noi îi acordăm o deosebită importanță, este Dare to Speak – sau cum să înfrunți una dintre cele mai comune temeri ale secolului nostru. Principalul subiect al acestui proiect? Nimic altceva decât vorbitul în public, probabil una dintre cele mai „dureroase” activități chiar și pentru cei mai vorbăreți dintre noi. Alături de speakerii profesioniști care sunt gata să împărtășească toate ingredientele unui discurs bine făcut, vei avea ocazia să-ți perfecționezi abilitățile oratorice și să-ți înfrunți tracul de „cuvinte”. Îndrăznește să-ți faci vocea auzită!

Spre site

Un proiect marca SiSC care vine în ajutorul celor care nu dețin suficiente informații despre modul de desfășurare al cursurilor în Academia de Studii Economice, despre profesorii “de temut” din cadrul facultății și despre materiile care au ridicat cele mai multe semne de întrebare este Ghidul CiberBobocului. Mai mult, acesta cuprinde și o evaluare obiectivă a cantinelor studențești și detalii legate de modul în care pot fi împrumutate cărțile de la bibliotecile Academiei de Studii Economice.  Dacă doar ce ai ajuns în București și vrei să știi care sunt locurile în care se reunesc studenții pentru a-și petrece timpul liber de asemenea poți apela la el. Așadar, printre rânduri veți descoperi exact ceea ce doriți să aflați în calitate de studenți, deoarece noi înțelegem importanța unei informări corecte și eficiente, fapt ce a și determinat conceperea acestui ghid- cumul de experiențe studențești puse cap la cap.

Spre pagină
SiSC Promo

Anual, procesul de recrutare începe oficial la 1 octombrie odată cu debutul noului an universitar prin proiectul SiSC Promo. Proiectul este unul cu scop intern, ce ne ajută să ne dezvoltăm atât prin intermediul unui număr nou de membri, dar și să le oferim membrilor actuali șansa de a învăța lucruri noi și de a participa la un proces de recrutare din altă perspecivă decât cea a aplicantului. Peste 200 de studenți aplică anual în SiSC și sunt supuși unui proces complex de recrutare, care are la bază diverse teme stabilite de către coordonator împreună cu echipa acestuia. Tot prin intermediul SiSC Promo reușim să ne promovăm organizația în rândul studenților și îi facem pe aceștia curioși despre cum este studenția alături de SiSC.

Spre site

Inițial SiSC Tutoring era un proiect intern, organizat între membrii SiSC care se ajutau între ei în timpul sesiunii. Ulterior, a fost extins la nivelul întregii facultăți, începând astfel o colaborare și cu profesorii, nu doar cu studenții. SiSCTutoring își propune să vă întindă o mână de ajutor, organizând consultații gratuite atât înainte de sesiune, cât și în timpul ei. Deosebirea dintre consultații si banalele seminarii sau cursuri este faptul că acestea sunt organizate în colaborare cu profesorii apreciați de către studenți, de cei care își dau interesul și își iubesc meseria. Totodată, unele consultații sunt ținute și de către studenți mai mari care cunosc deja materia respectivă și o stăpânesc foarte bine.

Balul Bobocilor

Probabil cea mai așteptată petrecere a anului este Balul Bobocilor. Organizat an de an în parteneriat cu Senatul Studenților și Inception, concursul de miss și mister atrage din ce în ce mai mulți participanți. Noi ne ocupăm cu organizarea preselecțiilor, alegerea participanților și pregătirea lor pentru probe.

Ce probe?
Ei bine,acestea sunt stabilite de echipa de organizare și au drept scop principal evidențierea calităților participanțiilor.
Prestația acestora este evaluată de un juriu format din profesori ai facultății și sponsori ai evenimentului.

Te așteptăm și pe tine să te faci remarcat!