Proiecte

Proiectele noastre

În zilele pe care le-ai petrecut până acum în facultate suntem siguri că ți-a „sărit” în ochi cel puțin un afiș ce poartă semnătura SiSC. Fie că aceasta a fost singura ta interacțiune cu proiectele noastre, fie că ai fost pe baricade la fiecare activitate organizată de noi, un lucru rămâne, fără doar și poate, valabil: sunt multe lucruri pe care nu le-ai descoperit încă! Ești un programator înrăit sau un orator fără egal? Un suflet boem de artist sau puțin din fiecare? Avem ceva pregătit pentru tine, indiferent de modul în care te-ai descrie! Proiectele SiSC sunt aici… la propriu! Tu alegi!

Cel mai amplu proiect realizat de SiSC, dar și o adevărată frenezie în rândul studenților, Serile Teatrului Studențesc reprezintă evenimentul care reunește pe o singură scenă, emoție, trupe de tineri artiști și universuri dramaturgice foarte variate. Juriul spectacolului e compus din actori cunoscuți, nume mari ale teatrului românesc fiind alături în fiecare ediție.
Deschis în fiecare an de trupa SiSC, festivalul a reușit, în cadrul celor 22 de ediții desfășurate până în prezent, să promoveze și să dezvolte cea mai frumoasă sursă de emoție vie, arta teatrală. Astfel, pe parcursul unei săptămâni, STS constituie un refugiu pentru orice student dornic de a-și reîncărca bateriile sufletului cu energie pură.
Fii pe fază când ridicăm cortina pentru a nu rata clipe pline de râsete, de trăiri și pentru a invada cu sincere aplauze, tinerii artiști ai scenei!
Spre site

Un proiect ce îți oferă șansa să îți descoperi pasiunea și să îți dezvolți soft sau hard skill-urile în domeniul IT, Spring IT vine să-ți prezinte ultimele tehnologii și informații printr-o serie interesantă de workshopuri interactive sau webinarii. Vei avea ocazia să intri în contact cu unele dintre cele mai mari firme din domeniul IT sau cu oameni dedicați și pasionați de aria lor de activitate, fie la evenimente sau la Podcasturi unde poți câștiga o mulțime de premii pentru răspunsurile și activitatea ta!
De asemenea, acest proiect reprezintă o șansă care îți poate aduce primul tău internship! Așa că spune ,,da” acestei experiențe unice, pregătește-ți întrebările și dă frâu liber imaginației și curiozității, arătându-le angajatorilor că ești pregătit să faci primul tău pas spre o carieră de succes!
Spre site

Tap That Job este dedicat în special studenților de anul II, dar mai ales curioșilor și celor dornici de a se dezvolta și informa. În plus, este un proiect creat din dorința de a-i ajuta pe cei care vor să afle mai multe despre industria IT, piața muncii și joburi.

Pe lângă faptul că îi ajută pe studenții de anul II din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică să își echivaleze stagiul obligatoriu de practică, să se familiarizeze cu atmosfera mediului profesional, acordându-le informații utile cu privire la realizarea unui CV și la pregătirea pentru un interviu, TTJ oferă cursuri specializate, ce se vor desfășura sub forma unei serii de workshopuri. 

Obiectivul nostru este să îți oferim o experiență inedită, ce presupune integrarea ta într-un mediu cât mai apropiat de cel al procesului de angajare. Din postura de cursant, vei avea oportunitatea de a intra în contact direct cu angajatorii și de a afla cerințele pieței muncii și tehnologiile folosite de către companiile de top din domeniul IT.

Dacă îți dorești să investești în tine, noi îți oferim ocazia! Te invităm să aplici pentru a profita la maximum de experiența pe care ai putea să o ai în cadrul proiectului Tap That Job! Vino să faci primii pași spre o carieră de succes, alături de noi!

Spre site

Creat din dorința de a dărui mai multe zâmbete celor din jur, Academia SpEranței are ca scop să atingă latura voastră sensibilă, fiind un proiect umanitar, desfășurat bianual. În preajma Crăciunului și a sărbătorilor pascale, vă invităm să gustați delicioasele prăjituri la standul din facultate, să vă înscrieți la campionatele de baschet și fotbal sau să vă strângeți gașca de prieteni și să participați la seara de jocuri, poate chiar să mergeți la o petrecere tematică. Cu ajutorul evenimentelor organizate, reușim să sprijinim, prin donații, diverse cazuri sociale și să facem o bucurie persoanelor mai puțin norocoase. Ajută-ne și tu să dăm semnificație cuvântului „speranță”!

În fiecare an, ITFest strânge laolaltă pasionații de tehnologie și le oferă momente de neuitat. Când nu este pandemie, ne place să începem cu o conferință în care partenerii noștri prezintă programul evenimentelor, dar la nevoie ne auzim și la un Podcast live. Dacă te atrag algoritmii și problemele complexe, atunci cu siguranță locul perfect pentru tine este concursul de Algoritmică! Testează-ți cunoștințele de programare la Hackathon și câștigă premiile puse la bătaie! Sau poate vrei să îți găsești un loc de muncă ori un internship la Job Fair? Companii de top din domeniul IT vin să prezinte ultimele trenduri în materie de tehnologii într-o serie de Workshopuri interactive, iar la final te vei bucura de multe surprize. 

După atâtea evenimente ar merge și puțină relaxare, nu? Atunci te invităm cu prietenii la un LAN Party pe cinste! Există un singur lucru pe care trebuie să îl faci: „Lasă-te descoperIT!”

Spre site

Glosofobia sau teama de a vorbi în public este una dintre fricile cu care se confruntă 3 din 4 persoane, fiind, după numeroase studii, cea mai mare temere a secolului nostru. Așa a luat ființă Dare to Speak, din dorința de a veni în sprijinul tău, pentru a te ghida în tainele redactării unui discurs structurat, pe care, mai apoi, să-l susții cu încredere în fața unui public. Speakeri cu experiență în arta oratoriei sunt pregătiți pentru a-ți împărtăși secretele lor despre cum ai putea să-ți susții punctul de vedere și te vor învăța tehnici de convingere pe care să le poți aplica în orice situație.

Vorbitul înseamnă a spune o poveste și dacă adaugi publicul în ecuație, este deja o artă. Descoperă și tu care este puterea cuvântului în oratorie și cum să inspiri prin discursurile tale. Îndrăznește să-ți faci vocea auzită!

Spre site

Fiind un proiect ce are ca input informații valoroase despre mediul academic împletite cu cele mai tentante experiențe studențești, evident că outputul materializat în două reviste este unul cuprinzător. 

Prima dintre ele, Ghidul Ciberbobocului, este menită să te îndrume la începutul călătoriei tale prin facultate și să-ți răspundă tuturor curiozităților și întrebărilor pe care probabil le ai acum că ai devenit boboc la CSIE. Cu ajutorul ei vei descoperi materiile, clădirile ASE-ului, dar și care sunt cele mai frumoase colțuri ale Bucureștiului și avantajele voluntariatului.

Ne auzim și în anii II și III cu revista StudenCSIE, ce te va scoate din misterul stagiului de practică și al pregătirii pentru primul job, oferindu-ți totodată noi propuneri de activități prin care te poți relaxa și deconecta în timpul liber. Dacă încă nu ai decis ce master vei urma, află că tot aici vei găsi o scurtă descriere a programelor de masterat pe care facultatea noastră ți le pune la dispoziție.

De curând am implementat și un site unde poți regăsi informațiile din paginile clasicelor reviste primite până acum ceva timp pe holurile facultății, pentru a nu lăsa pandemia să-ți strice planurile. Așa că tot ce îți rămâne de făcut este să pășești în universul din spatele rândurilor. Spor la citit!

Spre pagină
Spre Site
SiSC Promo

Te-ai întrebat vreodată de unde are SiSC-ul atât de multă energie pentru a realiza toate proiectele de pe parcursul unui an? Da, ai ghicit, de la oameni

SiSC Promo este proiectul în care investim la fel de multă energie pe cât primim înapoi, care ne ajută să creștem și la finalul căruia ne-am dori mereu să o luăm de la capăt, fără ezitare. Acesta se desfășoară anual, toamna, odată cu începerea facultății, și a ajuns să atingă un număr de peste 400 de înscriși an de an. Aceștia au ocazia să parcurgă un proces de recrutare complex, la finalul căruia vor rămâne cu amintiri plăcute și experiențe de neuitat.

Totodată, SiSC Promo reprezintă imaginea studenției alături de SiSC. Așadar, tu cum vrei să arate studenția ta?

Spre site

  SiSC Tutoring este un proiect bianual, desfășurat în perioada sesiunii, cu scopul de a ajuta studenții în depășirea dificultăților create de anumite materii, pentru a avea rezultate cât mai satisfăcătoare în examene.  Noi, echipa din spatele acestui proiect îndrăgit de studenți, ne asigurăm că toate consultațiile din cadrul proiectului sunt susținute de cei mai apreciați profesori, care vin pregătiți ce cele mai eficiente metode de predare. Uneori, consultațiile sunt susținute chiar de studenți, care cunosc deja materia respectivă, o stăpânesc foarte bine și sunt dornici să vă ajute în aprofundarea cunoștințelor

 Când SiSC Tutoring apare, restanța dispare!

Spre site