Proiecte

Proiectele noastre

    Fie că ești boboc, sau student în anul 3, cel puțin o dată ai intrat în contact cu un proiect marca SiSC. În număr de 8, toate proiectele noastre au o singură misiune: aceea de a ajuta studenții. Indiferent de modul în care vrei să-ți petreci timpul liber, la o seară de teatru sau la o sesiune intensă de programare, SiSC este aici să-ți ofere tot ce ai nevoie! Iar pentru că niciodată nu e destul, îți prezentăm mai jos toate posibilitățile studenției tale. 

    Enjoy!

Proiectele de toamnă

Ghidul Ciberbobocului

Hover pentru mai multe informații

    Dacă ești la început de drum, iar totul pare în ceață, lectura pe care o recomandăm este „Ghidul Ciberbobocului”, care îți va aduce răspunsuri la întrebări legate de facultate, de modul în care îți poți petrece timpul într-un oraș nou dar și despre căminele care vor deveni a doua ta casă.

    Dacă ești deja experimentat, iar întrebările tale sunt ceva mai complexe, îți recomandăm revista „StudenCSIE”, care va dezlega misterele practicii din anul II, al materiilor prea complicate sau al masterului pe care vrei să-l urmezi.

    Totuși, dacă nu poți intra în posesia unei reviste fizice, te așteptăm la o lectură și pe site-ul nostru, pentru a nu fi niciodată în urmă.

Spre Site

SiSC Promo

Hover pentru mai multe informații

    Toamna, SiSC numără bobocii! Anual, odată cu începerea anului universitar, peste 400 de studenți se înscriu în asociația noastră și trec printr-un proces de recrutare complex, la finalul căruia vor obține amintiri frumoase și momente de neuitat. 

    SiSC Promo este proiectul prin care se asigură continua creștere a organizației, dar, mai important, este proiectul în care oferim la fel de multă energie pe cât primim înapoi! El reprezintă imaginea studenției alături de SiSC.

    Tu cum vrei să arate studenția ta?

Spre Site

ITFest

Hover pentru mai multe informații

    Ești pasionat de tehnologie și vrei să-ți demonstrezi abilitățile de programator? ITFest îți vine în ajutor! Având scopul de a aduna pasionații de IT pentru a lucra în echipe, proiectul este o oportunitate de a-ți pune în aplicare gândirea analitică în cadrul mai multor evenimente interesante. Poți participa la o conferință în care partenerii noștri abordează subiecte de interes pentru studenții orientați spre dezvoltarea și aprofundarea cunoștințelor teoretice și practice sau iei parte la un Podcast live. Dacă vrei să accepți provocarea și să rezolvi probleme de dificultate mai mare, ești bine-venit și la concursul de algoritmică! Sau, de ce nu, îți poți testa cunoștințele de programare la Hackathon, unde poți câștiga diferite premii! De asemenea, nu ar trebui să ratezi workshopurile unor companii de top din domeniul IT, care îți vor prezenta ultimele trenduri în materie de tehnologii.

    Așadar, pe locuri, fiți gata, ITFest!

Spre Site

Proiectele de primăvară

Spring IT

Hover pentru mai multe informații

    Spring IT, un proiect ce îți oferă șansa să îți descoperi pasiunea și să îți dezvolți soft sau hard skill-urile în domeniul IT, vine să-ți prezinte ultimele tehnologii și informații printr-o serie interesantă de workshopuri interactive sau webinarii. Vei avea oportunitatea să intri în contact cu unele dintre cele mai mari firme din domeniul IT sau cu oameni dedicați și pasionați de aria lor de activitate, fie la evenimente sau la Podcasturi, unde poți câștiga o mulțime de premii pentru răspunsurile și activitatea ta!

    De asemenea, acest proiect reprezintă șansa primului tău internship! Așa că spune ,,da” acestei experiențe inedite, pregătește-ți întrebările și dă frâu liber curiozității, arătându-le angajatorilor că ești pregătit să faci primul tău pas spre o carieră de succes!

Spre Site

Tap That Job

Hover pentru mai multe informații

    Tap That Job vine în fiecare an în ajutorul studenților de anul II și III care își doresc să își echivaleze stagiul obligatoriu de practică. În cazul în care dorești să participi la cursuri organizate de companii de top din domeniul IT și nu numai, TTJ îți poate oferi această minunată oportunitate! Din postura de cursant, vei avea ocazia de a intra în contact direct cu angajatorii, de a afla cerințele pieței muncii și tehnologiile folosite și de a învăța de la profesioniști din domeniu.

Spre Site

Serile Teatrului Studențesc

Hover pentru mai multe informații

    Arta, trăirile, decorul, trupele de tineri artiști sunt elementele ce compun festivalul național ,,Serile Teatrului Studențesc", eveniment cultural care promovează și dezvoltă arta teatrală, unde juriul festivalului este compus din personalități ale teatrului românesc.

   Cheia care a deschis ușa celor 24 de ediții realizate până în prezent este trupa SiSC, urmată de jocul altor trupe de actori, care dau viață unor spectacole de teatru, răspândind râsete, energie pură și o adevărată efervescență culturală. 

    Lasă frâu liber laturii tale artistice în cele cinci zile de festival, pregătește sincere aplauze pentru tinerii artiști și fii pe fază când se ridică din nou cortina pentru a nu rata clipe unice, atât din ipostaza de spectator, cât și cea de actor!

Spre Site

Proiectele bianuale

SiSC Tutoring

Hover pentru mai multe informații

    SiSC Tutoring este un proiect bianual, desfășurat în perioada sesiunii, al cărui scop este de a ajuta studenții în depășirea dificultăților create de anumite materii, pentru a avea rezultate cât mai satisfăcătoare în examene.

    Noi, echipa din spatele acestui proiect, ne asigurăm că toate consultațiile din cadrul proiectului sunt susținute de cei mai apreciați profesori, care vin pregătiți cu cele mai eficiente metode de predare, astfel proiectul devenind unul dintre cele mai îndrăgite de studenți. Uneori, consultațiile sunt susținute chiar de studenți, care cunosc deja materia respectivă, o stăpânesc foarte bine și sunt dornici să vă ajute în aprofundarea cunoștințelor. Proiectul nostru este într-adevăr definiția ajutorului reciproc dintre studenți.

    Când SiSC Tutoring apare, restanța dispare!

Spre Site

Academia SpEranței

Hover pentru mai multe informații

    Organizat bianual și menit să ofere un sprijin celor care au nevoie, Academia SpEranței este un proiect caritabil, ce are loc în preajma Crăciunului și a Sărbătorilor Pascale, ce urmărește strângerea de fonduri pentru o nouă cauză aleasă în fiecare ediție. Astfel, te vom aștepta la standul de la facultate, de unde poți gusta mai multe prăjituri sau poate vrei să-ți arăți abilitățile sportive la campionatele de baschet și fotbal. Îți poți aduna prietenii și să mergeți la o seară de jocuri sau la o petrecere tematică, unde să vă bucurați de timpul petrecut împreună. Prin toate aceste evenimente, putem face o donație considerabilă celor care sunt mai puțin norocoși decât noi.

    Ce este mai frumos decât să te distrezi în timp ce faci o faptă bună?

Spre Site