Proiecte

Proiectele noastre

    Fie că ești boboc, sau student în anul 3, cel puțin o dată ai intrat în contact cu un proiect marca SiSC. În număr de 8, toate proiectele noastre au o singură misiune: aceea de a ajuta studenții. Indiferent de modul în care vrei să-ți petreci timpul liber, la o seară de teatru sau la o sesiune intensă de programare, SiSC este aici să-ți ofere tot ce ai nevoie! Iar pentru că niciodată nu e destul, îți prezentăm mai jos toate posibilitățile studenției tale. 

    Enjoy!

Proiectele de toamnă

Ghidul Ciberbobocului

Hover pentru mai multe informații

    „Ghidul Ciberbobocului” cuprinde răspunsuri pe care orice student abia intrat la facultate le caută. Poți găsi articole despre: materii, sesiune, cămine, programul Erasmus și multe altele.

    Iar cei care au trecut de etapa de boboc și au nelămuriri legate de subiecte precum: practica din anul doi, materiile de specialitate sau alegerea unui master, își vor găsi răspunsurile în revista „StudenCSIE”.

    Ambele reviste sunt distribuite la începutul anului universitar în facultate, dar pot fi consultate oricând și pe site.

Spre Site

SiSC Promo

Hover pentru mai multe informații

 

    Destinat studenților proaspăt ajunși la facultate, proiectul debutează cu câteva evenimente utile oricărui nou-venit, cum ar fi: turul facultăți, treasure hunt și living library. 

    Mai apoi, tinerii studenți au ocazia de a participa la procesul de recrutare SiSC, prin care vor cunoaște membrii, vor descoperi activitățile desfășurate de organizație, și nu în ultimul rând, vor afla cum ar putea să arate anii lor de studenție alături de noi.

Spre Site

ITFest

Hover pentru mai multe informații

   

    Ești pasionat de tehnologie, de rezolvarea problemelor sau vrei să te lansezi în carieră?

    Oricare ar fi răspunsul la întrebările de mai sus, găsești un eveniment potrivit pentru tine în cadrul ITFest. Cheamă-ți prietenii și vino alături de noi să scrii linii de cod la hackathoane, să înveți noi concepte la cele mai așteptate workshopuri organizate de către companiile partenere sau să-ți descoperi următorul loc de muncă cu ajutorul evenimentului JobHub.

Spre Site

Proiectele de primăvară

Spring IT

Hover pentru mai multe informații

    Prin colaborarea cu specialiști în domeniu și companii de top, Spring IT creează spațiul potrivit unde pasionații de tehnologie își pot dezvolta cunoștințele și aptitudinile. Proiectul include un târg de cunoaștere a companiilor partenere și diverse workshop-uri sau webinarii oferite de acestea,  unde poți câștiga o mulțime de premii pentru răspunsurile și activitatea ta.

    De asemenea, acest proiect reprezintă șansa primului tău internship! Așa că, pregătește-ți întrebările și arată-le angajatorilor că ești pregătit să faci primul tău pas spre o carieră de succes!

Spre Site

Tap That Job

Hover pentru mai multe informații

    Tap That Job vine în fiecare an în ajutorul studenților de anul II și III care își doresc să își echivaleze stagiul obligatoriu de practică. În cazul în care dorești să participi la cursuri organizate de companii de top din domeniul IT și nu numai, TTJ îți poate oferi această minunată oportunitate! Din postura de cursant, vei avea ocazia de a intra în contact direct cu angajatorii, de a afla cerințele pieței muncii și tehnologiile folosite și de a învăța de la profesioniști din domeniu.

Spre Site

Serile Teatrului Studențesc

Hover pentru mai multe informații

   

    Cu scopul de a promova tinerele talente și de a contribui la accesibilitatea spectacolelor de teatru în rândul studenților, „Serile Teatrului Studențesc” adună trupe de teatru profesioniste și amatoare din toată țara pentru cele cinci seri de festival cu intrare liberă.

    Lasă frâu liber laturii tale artistice, pregătește aplauze sincere pentru tinerii artiști și fii pe fază când se ridică din nou cortina pentru a nu rata clipe unice, atât din ipostaza de spectator, cât și cea de actor!

Spre Site

Proiectele bianuale

SiSC Tutoring

Hover pentru mai multe informații

 

    Desfășurat bianual, cu ocazia celor 2 sesiuni, proiectul SiSC Tutoring ajută studenții în depășirea dificultăților create de anumite materii, pentru a avea rezultate cât mai satisfăcătoare în examene. Prin intermediul acestuia, sunt susținute consultații la materiile cu examen pentru toți anii de studiu ai tuturor programelor de licență din facultatea CSIE (da, chiar și info engleză). În aceste consultații, profesorul răspunde întrebărilor studenților, arată exemple de exerciții sau recapitulează materia. 

Spre Site

Academia SpEranței

Hover pentru mai multe informații

   

    Academia SpEranței este un proiect caritabil, care are loc de două ori pe an, în preajma Crăciunului și a Sărbătorilor Pascale. După alegerea unei cauze unice fiecărei ediții, aceasta este susținută cu fonduri strânse prin diverse evenimente unde se pot face donații, precum: stand cu dulciuri în facultate, campionate de fotbal și volei, seri de teatru sau petreceri tematice.

    Ce este mai frumos decât să te distrezi în timp ce faci o faptă bună?

Spre Site