ANOSR

„Unde-s mulți puterea crește!”

      La fel cum departamentele comunică pentru a duce la bun sfârșit toate sarcinile majore ce apar pe parcursul unui proiect, SiSC este angrenat într-una dintre cele mai frumoase mișcări studențești din țară.

      ANOSR sau Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a fost înființată în anul 1999 de către mai multe organizații studențești, printre care și SiSC, devenind prima federație națională studențească din România. Principala misiune a alianței este reprezentarea tuturor studenților din România, la aceasta fiind adăugate mai multe obiective precum promovarea drepturilor studențești și apărarea demnității tinerilor.

      Încă de la înființare, ANOSR a devenit un reprezentant activ al studenților, printre cele mai importante realizări numărându-se Statutul Studentului. Aceasta a fost prima inițiativă legislativă ce a aparținut în totalitate studenților, fiind adoptată ulterior de către fiecare universitate din România. În plus, în anii trecuți ANOSR a organizat demersuri ce au condus la obținerea gratuității în cadrul transportului feroviar pentru studenții din România și la majorarea fondului bursier cu 142% față de valoarea precedentă.

      În prezent, ANOSR reunește 91 de organizații studențești și este singurul reprezentant legitim al studenților din România la nivel european și global, fiind federația ce include în componența sa cele mai multe domenii de studiu, dar și prin faptul că este membru cu drepturi depline în cadrul Forumului European al Studenților (ESU). Pentru mai multe detalii puteți accesa oricând:

Site-ul ANOSR