ANOSR

ANOSR

          La fel cum oamenii atribuiți unui proiect comunică pentru a ajunge la obiectivul final, SiSC este angrenat într-una dintre cele mai însemnate mișcări studențești din țară: Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

1999
ANOSR ia naștere

ANOSR a fost înființată în anul 1999 de către mai multe organizații studențești, care au purtat dezbateri ample despre structura și modul de funcționare a unei alianțe de acest tip. În momentul de față, este alcătuită din peste 100 de organizații studențești, fiind astfel prima și cea mai importantă federație națională de acest fel din România.

Viziunea și realizările ANOSR

Fundamentul ANOSR este reprezentarea studențească, la care se încorporează mai multe obiective, precum: promovarea drepturilor studenților, eliminarea taxelor nejustificate și facilitarea accesului la educație. 

Odată cu trecerea timpului, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a avut parte de multe reușite precum Statutul Studentului (o inițiativă legislativă doar a studenților, care în cele din urmă a fost adoptată de toate universitățile din România), dar și creșterea fondului pentru burse.