Board

Echipa BE-BC

2021-2022

Conducerea SiSC este formată din două birouri permanente:Biroul Executiv, format din directorii celor 5 departamente, și Biroul de Conducere, alcătuit din membri cu funcții speciale
(Președintele, Secretarul General, Vicepreședinții Externe, Interne, Proiecte și Relații Academice).
Aceste două structuri organizaționale coordonează activitatea tuturor membrilor și dictează direcția de dezvoltare a organizației, asigurându-se că proiectele implementate respectă misiunea SiSC.

Biroul de Conducere

Ruxandra Marinache

– Preşedinte –

 

Voluntariatul este despre dorința de a oferi mai mult decât primești, iar la baza lui stau două elemente cheie: pasiune și motivație.

Experiența SiSC este una unică. Este experiența care mi-a oferit prietenii frumoase, care m-a ajutat să mă descopăr și să mă dezvolt. 

În urma mandatului de Vicepreședinte anterior am realizat că cerneala din condeiul poveștii mele SiSC nu s-a terminat și că îmi doresc să mai adaug câteva capitole la aceasta, prin postura de Președinte.

Voi ajuta la dezvoltarea SiSC-ului și a studenților și o să ofer din fericirea, pasiunea și implicarea mea pe parcursul întregului mandat.

Ema-Dalia Teodorescu

– Secretar General –

“”Munca în echipă este cea care îi face pe oamenii obişnuiţi capabili de rezultate neobişnuite.” (Pat Summitt)

Am descoperit adevărul din spatele acestor cuvinte pe tot parcursul experienței mele de SiSCot. Nu mi-aș fi imaginat niciodată cât de mult se poate schimba un om  în decursul unui an, însă am putut observa acest proces chiar pe propria persoană. Cum s-a întâmplat acest lucru? Ei bine, datorită SiSC-ului! Am găsit aici oameni care mi-au fost mereu alături, m-au ajutat în realizarea task-urilor, mi-au oferit mult feedback constructiv, m-au încurajat și au avut uneori mai multă încredere în mine decât aș fi avut eu vreodată.

Pot spune că mi-am găsit în SiSC o a doua familie, care mi-a adus mereu zâmbetul pe buze, o sursă inepuizabilă de energie și de inspirație, experiențe unice în urma cărora am rămas cu cele mai frumoase amintiri. Toate aceste lucruri m-au făcut să-mi doresc să ofer acestei asociații cel puțin la fel de mult pe cât am primit.

Ca o concluzie, vă voi spune cel mai important lucru pe care l-am descoperit în SiSC: Oamenii au nevoie de oameni!

 

– Vicepreşedinte Externe –

Post vacant

Vicepreședintele Externe reprezintă organizația în relațiile cu mediul extern și este direct responsabil de imaginea acesteia.

Printre responsabilitățile Vicepreședintelui Externe se numără: verificarea materialelor de promovare realizate în cadrul organizației, menținerea legăturii cu partenerii media, promovarea oportunităților externe în cadrul organizației și realizarea fluxului de informații între departamentele răspunzătoarea de imaginea organizației.

În plus, Vicepreședintele Externe menține legătura cu alte organizații și poate reprezenta SiSC-ul în cadrul evenimentelor externe.

La momentul actual, postul de Vicepreședinte Externe este vacant.”

Cristina-Ioana Staicu

– Vicepreşedinte Proiecte –

Încă din liceu am fost interesată de voluntariat, am făcut parte din numeroase asociații în căutarea unui loc în care pasiunea mea pentru proiecte și procesul lor de organizare să se dezvolte și să capete formă.

Din păcate, niciodată nu am simțit că vreuna dintre aceste experiențe avea potențialul de a fi numită experiența mea, acest lucru perpetuând până am ajuns aici, în SiSC. De-a lungul acestui an cel puțin dubios, SiSC-ul a ocupat un rol important în viața mea și în dezvoltarea mea personală, prin sentimentele de satisfacție și de productivitate pe care le primeam odată cu implicarea mea în organizație.


Prietenii pe care mi i-am făcut fără să-mi dau seama și ajutorul pe care l-am primit fără să-l cer din partea mentorului meu, a departamentului și a board-ului m-au făcut să conștientizez că SiSC-ul nu este doar o organizație studențească, ci este o ultimă etapă înainte de a deveni un adult cu facturi, prin intermediul căreia putem să fim noi înșine, putem să greșim și să încercăm din nou, țintind mereu către mai bine. Cum ar zice dinozaurii: „SiSC îți poate oferi doar cât îi oferi și tu.

Ioana Stănescu

– Vicepreședinte Interne –

O să îmi amintesc mereu seara în care am întâlnit SiSC-ul pentru prima data! Am rămas impresionată de cum acei oameni, deși nu mă cunoșteau, au reușit să îmi transmită că sunt acolo, mă ascultă, le pasă și sunt interesați de ce am eu de zis.

Așa s-a născut dorința să învăț și eu acest lucru: să transmit oamenilor cu care vorbesc încredere, că sunt aici pentru ei, că îi ascult cu adevărat. Îmi doresc să fiu persoana care la final de zi le poate oferi un sfat, le poate aduce un zâmbet sau care doar să asculte cum le-a fost săptămâna sau cum se simt în SiSC.

În plus, voi spune mereu că SiSC-ul mi-a salvat studenția.

Mediul online poate veni cu profi plictisiți, cu serii pline de necunoscuți, dar cu siguranță nu vine cu SiSCoți care să se dea bătuți! M-a fascinat cum ei în continuare pot și vor, chiar și în online, cum în continuare reușesc să ducă magia SiSC-ului mai departe. Nu mă așteptam să cunosc atâția oameni frumoși, dispuși să îți sară mereu în ajutor, chiar dacă nu te cunoșteau.

Nu mă așteptam să o las ușor, ușor în urmă pe Ioana care se temea să se afle printre străini pentru o Ioana care prinde drag de ei.

Așadar, îmi e foarte clar că îmi doresc la rândul meu să ofer oamenilor din jur măcar o parte din toată energia și tot ce m-a învățat SiSC-ul!

Radu Tîrhoacă

– Vicepreședinte Relații Academice –

De-a lungul timpului am avut nenumărate conversații cu mine despre talentele pe care le-aș putea avea, deoarece oamenii din jurul meu, pe lângă faptul că aveau foarte multe, erau și evidente. Al meu s-a lăsat așteptat o vreme, dar și când l-am găsit nu m-am mai putut opri din a-l folosi: pot să vorbesc. Iar întâmplarea face, ca printr-o divină ordine, acesta să fie potrivit pentru un Vicepreședinte Relații Academice dat naibii. 

După încă puțin mai multă vreme, mi-am dat seama că a avea un talent și a-l păstra doar pentru propria persoană este una dintre cele mai mari tragedii care pot avea loc în această existență. Tot ce am făcut până acum am făcut din dragoste: de oameni, de viață, de meșteșug, de sine. Și este doar firesc să continui a munci pentru cei din jurul meu, care, în acest context, sunt studenții.

 Uitându-mă în urmă, probabil am fost unul dintre cei mai puțin străluciți recruți, însă niște oameni ai căror suflete blânde au văzut la acel moment în mine numai ei știu ce, mi-au acordat, aș spune, șansa vieții. Recunoștința pentru aceasta nu poate fi pusă în cuvinte. așa că mă fac miiiic, cât un grăunte de praf și spun: „Mulțumesc, SiSC!”

 Sper că modul în care vorbesc, întotdeauna cu respect, aproape mereu cu tact și niciodată lipsit de emoție și convingere, va fi pe măsura așteptărilor și va aduce un serviciu organizației și a tot ce înseamnă aceasta.

Biroul Executiv

 

– Director Departament Educațional –

Post vacant

Directorul Departamentului Educațional stabilește și coordonează activitățile de informare și consultare a studenților.  

 

Printre responsabilitățile Directorului Departamentului Educațional, se regăsesc următoarele: coordonarea scrierii de materiale cu caracter educațional, monitorizarea și realizarea, alături de departament, a campaniilor și mesajelor informative, cu scopul de a ajuta studenții, fiind permanent la curent cu activitatea mediului academic atât la nivelul Facultății, cât și la nivelul Universității.

 

La momentul actual, postul de Director al Departamentului Educațional este vacant.”

Filip Crăciun

– Director Departament Fundraising –

Totul a început în momentul în care am aflat ce reprezintă SiSC. Nu, nu este doar o organizație studențească, este mai mult de atât. Momentele pe care le-am trăit în doar câteva luni alături de SiSCoți, sunt niște momente cu care voi rămâne mult timp de-acum încolo. 

 

În viață, fie ea profesională sau privată, deseori trebuie să jucăm un anume rol, ei bine noi am ales să jucăm rolul de voluntar, care mai apoi s-a dovedit a fi un rol principal în viața unei mari familii. Povestea SiSC va fi întotdeauna plină de aventuri și momente culminante, dar sunt sigur că peste mulți ani, ne vom uita în spate și vom vrea să recitim această minunată carte.

 

Aș putea să vorbesc despre SiSC zile întregi, însă cel mai important lucru este faptul că momentul în care am intrat în această organizație a reprezentat punctul în care am început să mă dezvolt din toate punctele de vedere, să învăț lucruri noi și să nu uit că am pornit pe acest drum alături de niște oameni minunați.

Ioana Petre

– Director Departament Human Resources –

Profitați de orice ocazie pe care viața v-o aduce în cale. Nu ezitați să încercați lucruri noi și să vă asumați responsabilități, deoarece alături de acestea vin și experiențe de neuitat care peste ani de zile vă vor face să zâmbiți.

După aceste gânduri mă ghidez și eu, zi de zi, chiar dacă uneori totul pare copleșitor. Profitați de timpul pe care îl aveți acum, în studenție. Explorați și descoperiți aventuri care apar la tot pasul. Găsiți-vă motivația în voi înșivă, dar și în cei din jur. Fiți alături de persoanele care au nevoie de voi, deoarece oamenii au nevoie de oameni mai mult decât orice altceva.

Despre SiSC pot spune că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în viața mea. Inițial nu știam în ce mă bag, nu știam ce mă așteaptă și nu știam de ce experiențe cool urma să am parte. Totul m-a surprins din ce în ce mai plăcut, de la procesul de recrutare și până la momentul în care am ajuns directorul departamentului HR. 

Personal, motivația mea o reprezintă oamenii pe care i-am descoperit în această organizație, niște persoane minunate care îți ridică moralul până și în cele mai grele momente. Alături de noi puteți avea parte de nenumărate lucruri frumoase, dar și de perioade puțin mai aglomerate. Tot ce contează e să nu vă dați bătuți și să vă implicați în cât mai multe activități, pentru a vă găsi locul și pasiunea.

Totul se întâmplă cu un scop, nimic nu este întâmplător! ♥

Ionuț-Silviu Bran

– Director Departament Imagine și Promovare –

A intra în SiSC e o alegere ușoară. A rămâne și a te implica în SiSC este altă poveste. Această organizație nu este perfectă, cum nici noi, oamenii, nu suntem, dar dacă îi oferi încrederea ta, ea îți va oferi o experiență memorabilă. 

 

SiSC-ul pentru mine a fost și este despre dezvoltare, evoluție, prieteni, râsete și iubire. Pentru tine poate fi despre orice îți dorești tu. Poți învăța pe parcusul unui an în această organizație mai multe despre tine decât ai crezut vreodată că este posibil. 

 

Este clișeic, dar SiSC-ul are de oferit ceva pentru oricine, tu trebuie doar să accepți acest lucru.

Catană-Adam Mihnea-Ioan

– Director Departament IT –

Intrarea în SiSC a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în timpul facultății, deoarece am putut să găsesc oameni cu care împărtășesc multe lucruri în comun și care sunt alături de mine, la bine și la rău.

Încă de la primul contact cu oamenii din IT, am simțit că locul meu este lângă aceștia. Pe lângă primirea călduroasă pe Riftul Invocatorului, ajutorul permanent din partea acestora și susținerea necondiționată din partea mentorului meu, am regăsit în fiecare membru câte o parte din mine, reușind să găsesc persoane care sunt pe aceeași undă cu mine și care mă înțeleg.

Ca o mică concluzie, pot spune că SiSC-ul a venit pentru mine ca și o “gură de aer” atunci când am fost aruncat în “oceanul necunoscut al facultății’’.