Board2021-04-19T16:37:46+03:00

Echipa BE-BC

2020-2021

Conducerea SiSC este formată din două birouri permanente:Biroul Executiv, format din directorii celor 5 departamente, și Biroul de Conducere, alcătuit din membri cu funcții speciale
(Președintele, Secretarul General, Vicepreședinții Externe, Interne, Proiecte și Relații Academice).
Aceste două structuri organizaționale coordonează activitatea tuturor membrilor și dictează direcția de dezvoltare a organizației, asigurându-se că proiectele implementate respectă misiunea SiSC.

Biroul de Conducere

Antonio Scarlat

– Preşedinte –

Am ales să fac parte din SiSC din dorința de a mă dezvolta, de a conștientiza la ce capitole mai am de lucrat și ce calități mă diferențiază de ceilalți. Mi-am atins scopul? Cu siguranță da. Am învățat cum să mă cunosc și cum să îi descopăr și pe cei din jur în același timp. Da, investim timp, emoții și energie în cadrul SiSC, iar întrebarea este: merită efortul? Categoric.

Am fost întrebat în repetate rânduri de ce simt nevoia să mă implic atât de mult ca voluntar. Răspunsul meu? Nu pot altfel. Acest lucru simt că mă împlinește și îmi oferă în fiecare zi altceva. Îmi place să relaționez cu oamenii, să-i ajut și să-i ascult, motiv pentru care încerc să fiu acolo pentru ei cât mai mult.

“Nu poţi lăsa urme în nisip atâta timp cât stai jos.” (Nelson Rockefeller) – este un principiu prin care aș vrea să concluzionez, deoarece exprimă exact ceea ce simt: oferă și ți se va oferi, străduiește-te și vei fi apreciat și nu în ultimul rând, fă bine și vei primi același lucru înapoi.

Mădălina-Ioana Ciocănea

– Secretar General –

”Munca în echipă este cea care îi face pe oamenii obişnuiţi capabili de rezultate neobişnuite.” (Pat Summitt)

Am descoperit adevărul din spatele acestor cuvinte pe tot parcursul experienței mele de SiSCot. Nu mi-aș fi imaginat niciodată cât de mult se poate schimba un om  în decursul unui an, însă am putut observa acest proces chiar pe propria persoană. Cum s-a întâmplat acest lucru? Ei bine, datorită SiSC-ului! Am găsit aici oameni care mi-au fost mereu alături, m-au ajutat în realizarea task-urilor, mi-au oferit mult feedback constructiv, m-au încurajat și au avut uneori mai multă încredere în mine decât aș fi avut eu vreodată.

Pot spune că mi-am găsit în SiSC o a doua familie, care mi-a adus mereu zâmbetul pe buze, o sursă inepuizabilă de energie și de inspirație, experiențe unice în urma cărora am rămas cu cele mai frumoase amintiri. Toate aceste lucruri m-au făcut să-mi doresc să ofer acestei asociații cel puțin la fel de mult pe cât am primit.

Ca o concluzie, vă voi spune cel mai important lucru pe care l-am descoperit în SiSC: Oamenii au nevoie de oameni!

Ruxandra Marinache

– Vicepreşedinte Externe –

Este greu să pun în cuvinte o experiență așa frumoasă precum este SiSC-ul, un loc unde am găsit prieteni, unde mi-am dezvoltat pasiunile și am evoluat mai mult decât mă puteam aștepta. Timp de aproape un an, am înțeles, prin toate experiențele pe care le-am trăit, că suntem mai mult decât o organizație studențească formată din tineri pasionați și proiecte frumos conturate, suntem o echipă ce lucrează pentru mai bine, o echipă formată din oameni creativi și cu spirit voluntar.

Îmi doresc să ajut la dezvoltarea SiSC-ului și a studenților și să pot oferi din voia bună, pasiunea și implicarea mea pe parcursul întregului mandat.

Indiferent de ce obstacole este posibil să întâmpin, motivația mea va rămâne aceeași, pasiunea pentru voluntariat va rămâne neschimbată și dorința mea de implicare nu se va diminua. Voi continua să lucrez alături de membri pentru a realiza împreună lucruri minunate și a ne lăsa amprenta, în bine, spre dezvoltarea SiSC-ului.

Am crezut mereu că doar prin comunicare și ajutor reciproc putem să reușim ceea ce ne propunem și vreau ca următorul an să fie un exemplu perfect pentru a demonstra acest lucru.

Ioana Comînceanu

– Vicepreşedinte Proiecte –

Încă din anii de liceu mi-am dorit mereu să mă implic mai mult și să îmi depășesc constant zona de confort. Odată cu perioada admiterii m-am simțit intrigată și curioasă despre tot ceea ce facultatea putea să îmi ofere, dar și ce puteam eu să îi ofer înapoi. Atunci am descoperit niște voluntari dornici și pasionați, cu niște tricouri albe pe care scria „Sindicatul Studenților din Cibernetică”. Studenția aduce cu ea o nouă lume, plină de provocări și experiențe noi. Auzeam povești de la prieteni care spuneau că această perioadă este unică și că trebuie să te bucuri din plin de ea.

De atunci și până acum SiSC mi-a marcat această perioadă și a transformat-o într-una dintre cele mai frumoase. Cu trecerea timpului am învățat că organizația noastră este despre oameni, proiecte livrate cu dragoste, nopți în care lucrezi cu drag, prietenii și o studenție unică.
Oamenii au nevoie de oameni. Oamenii sunt mai încrezători, mai fericiți împreună. Acestea sunt unele dintre frazele după care m-am ghidat de-a lungul anilor, iar SiSC mi-a oferit numeroase amintiri și oportunități alături de o echipă minunată.

Post vacant

– Vicepreședinte Interne –

Vicepreședintele Interne asigură condiţiile optime pentru buna desfăşurare a activităților realizate în cadrul departamentelor organizației și este la curent cu problemele majore ale echipei. Acesta colaborează cu departamentul Human Resources pentru a planifica activități prin intermediul cărora se asigură că oamenii rămân motivați și că organizația are o ascensiune și pe plan intern, nu doar extern. De asemenea, Vicepreședintele Interne are un rol foarte important în dezvoltarea unității echipei BE-BC.

Denisa Marinescu

– Vicepreședinte Relații Academice –

Sunt momente în viața noastră în care simțim cu tot sufletul că ne dorim să facem parte din ceva care să ne împlinească. Eu mă regăsesc astăzi aici, printre aceste rânduri, un om care simte cu tot sufletul că și-a găsit drumul, un drum al dezvoltării continue, al amintirilor, prieteniei și curajului de a încerca mereu lucruri noi.

Apartenența este un sentiment care îți umple inima, iar faptul că reușești să-ți conturezi anumite experiențe alături de oameni minunați este tot ceea ce îți poți dori vreodată. Nu puteam spera nicicând că voi face parte dintr-o comunitate atât de frumoasă precum SiSC. Aici am trăit unele din cele mai frumoase momente, am creat amintiri pe care le voi purta cu mine o viață întreagă și care îmi vor demonstra mereu cât de norocoasă sunt să mă aflu aici, în punctul în care continui să îmi creionez viața în nuanțele SiSC.

Acum un an, când am făcut acest pas, a apărut un plus de culoare în viața mea, iar dacă și tu ai același vis, nu mai e nevoie decât de hotărârea și curajul de a picta lucruri noi în tabloul unei studenții de neuitat.

Biroul Executiv

Andreea Stan

– Director Departament Educațional –

În urmă cu ceva timp, cineva mi-a spus că toți oamenii sunt în căutarea fericirii, iar eu m-am întrebat ce s-ar întâmpla dacă nu aș găsi-o niciodată. Cum știm vreodată, în fond, că suntem fericiți? Ei bine, în urmă cu un an, pe când încercam să nu mă pierd pe holurile facultății, un afiș pe care scria „Studenția bate filmul!” avea să-mi ofere răspunsul la această întrebare. Un proces de recrutare inedit, cinci departamente unice și sute de momente speciale mai târziu, am înțeles că aici mi-am găsit fericirea: SiSC. M-am regăsit pe mine în acest grup de oameni pasionați, am primit cele mai de preț clipe ale studenției, iar acum a venit rândul meu să încerc să-i ofer măcar înjumătățit din ce mi-a oferit el mie.

Cred că în viața unui om nu există coincidențe, dar sunt convinsă că există destin. Tu ai găsit fericirea? Dacă răspunsul este „nu”, te-ai gândit că faptul că citești asta acum nu e la voia întâmplării?

Maria Barac

– Director Departament Fundraising –

Superficial, s-ar putea spune că voluntariatul este muncă neplătită. Și totuși colegii mei v-au transmis câte au câștigat ei, de la oameni care au devenit prieteni și mentori, la experiențe care s-au transformat în lecții și amintiri. Pentru mine, voluntariatul în SiSC este the gift that keeps on giving și, cumva, vremurile cel puțin diferite pe care le trăim au confirmat acest lucru. În momentele în care lumea a încetinit, SiSC-ul a continuat să funcționeze și să se îndrepte către acel moment în timp, deocamdată necunoscut, când ne vom revedea și ne vom da seama de ce tot efortul a meritat.

Nouă, în SiSC, ne plac retrospectivele, pentru că vedem cum au evoluat proiectele noastre cu fiecare ediție, dar și noi ca organizație. Totuși, ceea ce nu poate fi măsurat în cifrele unei retrospective este acel lucru constant de la an la an, motivul continuității organizației: dezvoltarea personală a membrilor.

Alexandra Vîrban

– Director Departament Human Resources –

Îmi auzeam adeseori părinții povestindu-și studenția, așa că m-am întrebat eu de ce să nu o povestesc pe a mea? SiSC-ul a apărut în viața mea, așa că am vrut să profit de ocazia aceasta, iar acum vreau să o exploatez la maximum, căci, până la urmă, viața este făcută din lucruri ca acestea, ce apar poate din întâmplare, dar vor avea cel mai mare impact asupra ta.

De fiecare dată când m-am simțit singură la facultate, SiSC a fost acolo pentru mine și pornind de la faimoasa noastră zicală „SiSC îți oferă atât cât îi oferi tu lui”, el mi-a dăruit primul, mai mult decât am putut eu să ofer uneori. Așa că iată-mă aici. Acum, o altă parte din inima mea o reprezintă SiSC, căci ofer bucățele din ea lucrurilor și oamenilor care merită și care îmi aduc bucurie în suflet.

Elena Alexandra Ene

– Director Departament Imagine&Promovare –

A intra în SiSC e o alegere ușoară. A rămâne și a te implica în SiSC este altă poveste. Această organizație nu este perfectă, cum nici noi, oamenii, nu suntem, dar dacă îi oferi încrederea ta, ea îți va oferi o experiență memorabilă. 

 

SiSC-ul pentru mine a fost și este despre dezvoltare, evoluție, prieteni, râsete și iubire. Pentru tine poate fi despre orice îți dorești tu. Poți învăța pe parcusul unui an în această organizație mai multe despre tine decât ai crezut vreodată că este posibil. 

 

Este clișeic, dar SiSC-ul are de oferit ceva pentru oricine, tu trebuie doar să accepți acest lucru.

Cristian Munteanu

– Director Departament IT –

Povestea mea incepe cu prima mea interacțiune cu omuleții SiSC. Încă de la început, am văzut niște personaje ce aveau un ecuson colorat la gat și pregăteau facultatea cu afișe, stickere și nu numai, în plus acești mici spiriduși ajutau și studenții pierduți cu problemele lor fie ele mici sau mari. Încă din prima clipă mi-am dat seama că asta vreau să fac mai departe, să mă alătur micilor ajutoare.

Datorită colegilor mei, mi-am pus mereu câte un obiectiv să devin mai bun, și am reușit în final să ajung aici, dar să ajut și pe toată lumea cu problemele lor și să ofer înzecit tot ce am primit.

Astfel cel mai important lucru pe care l-am învățat din această experiență este că munca se îmbină foarte bine cu distracția atunci când totul merge din plăcere și extraordinar de multe lucruri bune vor ieși.