Cazare

Cămine ASE

Locul unde îţi faci amintiri de neuitat

Ca proaspăt boboc, sigur te-ai gândit deja unde vei sta în acest an. Deși locuitul în chirie are avantajele lui, cu toții știm că facultatea nu este completă fără experiențele pe care le ai stând în cămin. Vei avea ocazia să întâlnești oameni ce îți vor deveni prieteni pe viață, vei învăța să te descurci în orice situație, dar și să împarți cu colegii de cameră, ca o mică familie. Bineînțeles, nu putem uita de numeroasele petreceri și nopți nedormite alături de studenți ca tine.

Trebuie să știi că în primele săptămâni de facultate se vor face redistribuiri, iar dacă nu ai prins cămin sau nu ești mulțumit cu locul primit, poți completa o cerere în format fizic sau online.

Acestea sunt căminele puse la dispoziție de către ASE:

Moxa D

Camerele în acest cămin sunt de 4 persoane, au baie proprie și un hol. Ca și facilități, căminul dispune de cabinet medical și stomatologic, programul fiind de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-19:00. În plus, există 2 săli de lectură, 2 oficii (bucătării), cantină și o sucursală BRD.

Adresă: Str. Mihail Moxa, nr. 11.

Este situat la aproximativ 10 minute de mers pe jos de Piața Romană.

 

Belvedere Nou (A6-A8)

Aceste trei cămine au camere de câte 4 persoane, cu baie proprie, hol și balcon. De asemenea, este sală de lectură și oficiu la fiecare etaj. Cea mai nouă clădire, căminul A8, dispune și de aer condiționat în camere.

Adresă: Str. Chibzuinței, nr. 2.

Cum poți ajunge acolo (valabil pentru Complexul Belvedere):

Metrou: Stația Crângași + 15 minute de mers pe jos;

    Stația Grozăvești + 15 minute de mers pe jos;

RATB: 133: Stația Fluviului + 15 minute de mers pe jos.

 

Tei C1

Camerele sunt de 5 persoane, mult mai spațioase, cu baie proprie și hol, iar la ultimul etaj vei găsi și o sală de lectură.

Adresă: B-dul Lacul Tei, nr. 116.

Metrou: Stația Ștefan Cel Mare + 10 minute de mers pe jos + RATB: 182, 282 – Stația Maica Domnului.

 

Agronomie (C1, C2)

Aceste cămine au camere de 4 persoane, iar baia este la comun, pe palier. Căminul C1 este de fete, căminul C2 de băieți, iar ambele dispun de câte o sală de lectură, o sală de sport și 4 oficii.

Adresă: Str. Mărăști, nr. 59.

RATB: 300: stația Sandu Aldea (pe B-dul Ion Mihalache) + 10 minute de mers pe jos.

 

 

Belvedere Vechi (A1-A4)

A1 este cămin de băieți, celelalte trei fiind cămine de fete. Camerele sunt de 3 persoane, cu baia pe hol. În A2 este o sală de lectură, iar în A4 o bibliotecă.

Adresă: Str. Cristian Pascal, nr. 27.

 

Vitan

Căminul este destinat studenților străini și are camere de 3 persoane, fără baie proprie. Aici există o sală de lectură, dar și un oficiu.

Adresă: Str. Energeticienilor, nr. 9-11.

Metrou: Stația Unirii, apoi RATB: 123, 124 (stația Real Vitan) + 5 minute de mers pe jos.

 

Plata regiei de cămin se face fie la casieriile ASE, fie prin transfer bancar la sucursalele BRD sau BCR prin carduri emise de ASE și depinde de gradul de confort și de perioada anului. În plus, ține cont că se fac mai multe redistribuiri, nu doar în octombrie, așa că este destul de posibil să obții un loc.

Pentru mai multe informații poți merge la Serviciul Cazare Studenți de pe Str. Frumoasă, nr. 31, sala 13 sau poți accesa site-urile cazare.ase.ro și social.ase.ro.