Alumni

SiSC-ul pentru mine reprezintă, în primul rând, un grup de oameni care pot face lucruri inimaginabile împreună

”Când mă aflam în perioada recrutărilor tot îmi ziceam că SiSC nu va influența studenția mea în vreun fel, însă acum, după trecerea anilor, pot spune împăcat că am presupus greșit și mă bucur nespus că a fost așa. Anii petrecuți în SiSC au fost unii definitori pentru dezvoltarea mea ca student, dar și ca individ. Aici am învățat să greșesc și cum să învăț din greșeli. Aici am învățat să îmi asum responsabilități, dar totodată și să le îndeplinesc. Aici am învățat ce înseamnă spiritul civic și cum poți aduce o contribuție pozitivă societății. Și într-un final, aici am învățat ce înseamnă să reprezinți niște oameni și totodată să contribui la formarea lor într-un mod direct sau indirect. Un SiSCot cândva mi-a spus “SiSCul îți va oferi măcar pe atât cât ai oferit și tu lui”, iar eu abia la sfârșitul activității mele am realizat cu adevărat acest lucru. Chiar dacă eu am oferit doar doi ani din timpul meu acestei organizații, SiSC în final mi-a oferit bucurii, amintiri, o familie și prieteni ce vor dăinui în mintea și sufletul meu pentru totdeauna. ”

Adrian Hapseas

“Încă din anul întâi de facultate mi-am dorit să ies din rutina de student obișnuit.
Din ambiție și dorința de autodepășire am acceptat provocarea SiSC. În tot acest timp pot spune că această organizație mi-a oferit ocazia să mă afirm, să fiu mai sigur pe mine, să asimilez lucruri noi și să fac parte dintr-un colectiv în adevăratul sens al cuvântului. Am învățat că aici este locul unde nu trebuie să îți fie teamă să greșești, unde împreună ne dezvoltăm și ne definitivăm anumite valori. Totul a început dintr-o curiozitate, iar acum, constant apar motive care să îmi confirme faptul că voluntariatul în SiSC este cea mai bună alegere pe care aș fi putut să o fac.”

Radu Apostu

”SiSC-ul pentru mine a reprezentant o experiență care mi-a schimbat direcția în viață. M-a învățat foarte multe despre mine, despre mediul în care trăim și faptul că prin voluntariat, prin simplul fapt că îți “investești” timpul, poți avea un impact pozitiv asupra unor generații. Aici am descoperit zeci de persoane de la care am avut multe de învățat, mi-am făcut prieteni pe viață, am ajutat la dezvoltarea altor membri și prin prisma proiectelor din care am făcut parte, am adus (sper eu) valoare pentru persoanele pe care ne-am propus să le susţinem. SiSC a reprezentant o experiență unică, intensă și mă bucur că am avut onoarea de a face parte din istoria acestei organizații frumoase.”

Andrei Bumbu

“SiSC pentru mine a reprezentat primul pas făcut pentru dezvoltarea mea personală. Să fiu sinceră, am aplicat în cadrul procesului de recrutare pentru că voiam să fiu și eu una din persoanele cu tricouri albe care împart zâmbete studenților ce vin să se înscrie la CSIE. Singura mea așteptare era să fiu parte dintr-un grup care face o schimbare în facultate. Dar în SiSC mi-am găsit a doua familie formată din oameni care m-au inspirat, care mi-au oferit încredere și care m-au învățat că orice este posibil dacă îți faci un plan și te înconjori de persoane ce cred în ideea ta. Proiectele pe care SiSC le desfășoară au ca scop principal îmbunătățirea vieții studențești, dar consider că, mie, această experiență, mi-a schimbat întregul viitor. “

Florentina Badea

“SiSC-ul mi-a dat ocazia să mă uit în jur și să nu văd limite, să descopăr ce e un lider să fac parte dintr-o echipă de oameni pe cât de diferiți, pe atât de exraordinari, să-mi fac prieteni pe viață, să răd, să greșesc și să-mi depășesc limitele. Îmi place să cred că m-a transformat din bobocul care se uita cu admitație la cei mari și se forma după influența lor, în omul care reușește să-i influențeze pe alții și acesta e, poate, cel mai frumos sentiment pe care l-am trăit în SiSC. Pentru că asta înseamnă SiSC pentru mine: locul care îți dă șansa să fii tot ceea ce poți să fii.”

Ioana Stama

“SiSC a fost leagănul maturizării pentru mulți dintre noi, fiind deopotrivă familie și a doua casă în anii de facultate. Experiența mea în SiSC a însemnat maturizare, înțelegere și compasiune pentru cei din jur. În SiSC am descoperit ce-mi place și mi-am dat seama că facultatea reprezintă mai mult decât doar cursuri și seminarii. Mă bucur să pot vedea cum SiSC e astăzi un model de implicare civică pentru studenți, crescând generații de lideri și profesioniști în toate domeniile. “

Dragoș Dumitru

”A fi SiSCot a fost mai mult decât o experiență de bifat în CV, ci mai degrabă un cadou pe care studenția mi l-a făcut! O familie, departe de casă, oportunități de învățare, prieteni pe viață. M-am descoperit pe mine și ceea ce îmi doream să fac. SiSC m-a responsabilizat și mi-a dăruit înzecit amintiri și experiențe de neuitat. Îmi doresc ca și alți studenți oarecare, ca și mine, să se bucure de experiența de SiSCot și să profite din plin de toate experiențele studenției pentru că nu se mai întorc. Odată SiSCot, mereu SiSCot! ”

Alexandra Lepădatu

”O experiență extraordinară, cu 16 proiecte la activ, peste 170 oameni cu care am colaborat strâns. Aici am avut ocazia să întâlnesc o mulțime de oameni fantastici, să lucrez cu ei îndeaproape și să le fiu alături atât în momentele serioase, cât și în momentele amuzante (ședințe de public speaking, lucru pe materiale grafice, întâlniri cu potențialii parteneri, petreceri, AMA de 17+ ore, acordare și primire feedback etc). Este una din ”bucățile” de amintiri – cele mai frumoase – pe care le voi povesti copiilor sau prietenilor și cu siguranță cea mai interesantă din anii de facultate. Îi încurajez pe cei noi să ”gândească din suflet” – să creeze o atmosferă plăcută în organizație, să fie respectuoși, sociabili și să lege prietenii de lungă durată. Abia după ce au fost atinse aceste puncte, lucrul pe echipele de proiect va fi mult mai ușor și plăcut, ducând la o creștere calitativă a lor an de an, așa cum a fost până acum.”

Muja Ștefan-Andrei

”Pentru mine, SiSC-ul este mai mult decât o organizație studențească. Este o familie mare, unde voia bună, munca și distracția se leagă strâns. Sunt mândru că am avut ocazia să mă implic în aproape toate proiectele SiSC. Este organizația care mi-a oferit șansa să învăț multe lucruri, să conturez un viitor într-un domeniu la care nu mă gândeam niciodată și să mă cunosc atât pe mine, cât și mulți oameni cu care am împărtășit aceleași valori. Dacă ar fi să dau timpul înapoi, la acea primă zi de facultate în care toate organizațiile încercau să recruteze oameni, aș alege fără să stau pe gânduri SiSC-ul. Am avut ocazia să muncesc cu oameni de calitate, de la care am avut de învățat multe lucruri bune. O să rămân recunoscător SiSC-ului și prin munca depusă în activitățile organizatorice, sper că i-am dat înapoi tot ce mi-a oferit. Și voi da SiSC-ului ajutor, ori de câte ori îmi va cere.”

Cristian Rosnovschi

”Pentru mine SiSC a fost locul unde m-am simțit liberă să încerc absolut tot ce mi-a trecut prin cap, locul unde am dobândit multe din abilitățile care sunt atât de apreciate acum, locul în care m-am distrat și pot spune că a contribuit la unii dintre cei mai frumoși ani de până acum. Dacă ar fi să dau un sfat oricărui student la început de drum acela este să facă voluntariat, să se implice în orice-l pasionează. În voluntariat cu cât te implici mai mult, cu atât primești mai mult înapoi.”

Andra Buică

”SiSC-ul îți dă tot ce ai nevoie pe perioada facultății. Este prietenul tău cel mai bun. Dacă îl lași, te provoacă așa cum nici nu îți poți imagina și la final… îți lasă un bagaj enorm de experiențe! Oferă-i tot ce ai tu mai bun și fii flexibil, lasă-l să te modeleze într-un adult pregătit pentru viața de după facultate, dar cu un suflet extrem de tânăr înconjurat de prietenii, dintre cele mai bune!”

Roxana Partaș

”SiSC este o organizație care mi-a îmbogățit studenția și mi-a oferit ocazia să cunosc oameni energici, plini de pasiune, care au reușit să creeze evenimente spectaculoase.”

Adrian Balcan

”Nu îmi aduc aminte exact ce m-a convins să o fac, dar și acum, deși au trecut ani buni, mă felicit pentru inspirația de a aplica la SiSC. Atât mi se datorează – un moment de inspirație. Restul a fost energia și forța acestei organizații formată din oameni extrem de isteți și de frumoși. SiSC mi-a transformat cei 3 ani de facultate într-o experiență pe care aș repeta-o oricând. SiSC m-a crescut și m-a învățat atât de multe lucruri, încât simt că am așa o bogăție în minte și suflet – o bogăție pe care nu aș fi putut să o obțin din nicio alt loc. SiSC este pentru mine un prieten bun din copilărie, cu care nu m-am mai văzut de mult, dar de care îmi amintesc cu foarte mult drag.”

Aura Pană