Categories
SiSC

SiSC

Voluntariatul reprezintă acea activitate de care nu știi cât de mult ai nevoie cu adevărat până nu încerci. Personal vorbind, m-am înscris în SiSC, organizație studențească ce are ca scop principal reprezentarea studenților, deoarece îmi doream să mă implic activ în ceva și să am o activitate extracurriculară. Nu știam însă ce mă așteaptă…
SiSC este pasul spre o studenție de neuitat, te primește cu brațele deschise și îți depășește toate așteptările. E magic ce se întâmplă aici! Știu că, poate, sună exagerat, dar nu este. Deși aceasta este o experiență ce nu poate fi descrisă în cuvinte, o să încerc să îți enumăr câteva din avantajele de a fi un SiSCot:

1. Multe, multe soft skill-uri

Deoarece abilitățile soft tind să se dezvolte odată cu experiența, o modalitate excelentă de a începe dezvoltarea acestor abilități este să faci voluntariat, iar o parte din soft skill-urile pe care le acumulezi în SiSC sunt:

Abilități de comunicare
Flexibilitate
Management bun al timpului
Capacitatea de a fi un bun lider
Abilități de rezolvare a problemelor
Creativitate
Să lucrezi în echipă

2. Hard skill-uri

Aici situația se schimbă puțin, iar hard skill-urile pe care le poți dezvolta depind de specificul departamentului în care te afli. Dacă ar fi să numim departamentele în funcție de competențele oferite, acestea ar fi:

Reprezentare (EDU)
Negociere (FR)
Photoshop (I&P)
Programare (IT)
Organizare (HR)

3. O familie

Se spune că prietenii sunt familia pe care ți-o alegi. Ei bine, cam așa este și cu SiSC-ul. Odată intrat în organizație o să descoperi că ai o întreagă comunitate ce te susține și te încurajează constant, o echipă atât în timpul muncii, cât și atunci când vrei să te distrezi. Cel mai probabil, aici îți vei cunoaște viitorul coleg/ă de apartament sau viitorul BFF, în caz că nu ai unul deja. Iar dacă nu, atunci, cu siguranță, vei lega prietenii de lungă durată.
Dacă vrei să afli singur misterele SiSC-ului și să vezi ce îți poate oferi, te așteptăm la recrutări!

Ionela Mihaela Stan
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică