Categories
Carieră SiSC

Provocările primului job

Cine a spus că va fi greu să îți găsești un job?

Tu ești studentul conștient că de undeva trebuie să-și înceapă călătoria prin Piața Muncii, indiferent de cum pare din exterior. Ai la dispoziție o mapă întreagă de resurse ce așteaptă să fie dezvăluită și folosită!

Pentru început, poți privi primul job ca pe marea oportunitate de a-ți dezvolta abilitățile în ceea ce privește comunicarea. Încrederea în forțele proprii, viziunea asupra viitorului tău în domeniul IT, cât și relațiile cu oamenii din jur se vor îmbunătăți considerabil.

Este important să alegi un job care simți că te reprezintă și că îți poate oferi șansa de a crește, deoarece ‘‘Plăcerea muncii aduce și perfecțiunea acesteia.’’, după cum spune Aristotel. Lucrurile nu vor veni de la sine niciodată, e nevoie să-ți dorești, să iei atitudine în fața provocărilor și să te apuci de treabă!

Nu ți se pare că pentru a ajunge să faci ceva senzațional trebuie să urci niște trepte? Nu de la bază plecăm pentru a ajunge pe culmile succesului?
Poți arunca o privire în viitor către rezultatele pe care munca ți le va înapoia. Nu acum, când abia ai început, ci peste doi sau mai mulți ani, lucrurile vor prinde contur! Rezultatul? Vei vedea fiecare piesă pusă la locul ei în jocul de puzzle și imaginea pe care ai creat-o.

Primul job îți oferă impulsul pe care îl poți puncta ca avantaj. El îți deschide noi orizonturi, te provoacă să îți dorești din ce în ce mai mult de la tine și-ți dezvăluie priceperea pe care poate nici tu nu știai că o deții.

În cariera de programator ți se cere să fii doar bun și foarte bun. Vei reuși să dobândești aceste caracteristici prin experiența în domeniu și prin angajarea la primul tău loc de muncă.

Poate în momentul de față te gândești la interviul prin care vei fi nevoit să treci, însă nici lucrul acesta nu trebuie să te îngrijoreze.

Nu mai sta pe gânduri! Spune-i ‘‘Adio!’’ temerii care stă între tine și cariera ta, vino alături de noi la SpringIT și convinge-te singur de omul prețios din tine!

Ana-Maria Pană
Membru al Departamentului Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)