Categories
SiSC

How I met SiSC

Salutare, dragă cititorule!

Probabil ești familiarizat cu concepția potrivit căreia orice lucru se întâmplă cu un motiv. Mai mult de atât, întreaga noastră existență se conturează pe baza deciziilor pe care le luăm zi de zi. Ei bine, în rândurile ce urmează îți voi povesti cum am ales să fac parte din SiSC sau poate cum… SiSC m-a ales pe mine

Abia absolvisem liceul, o etapă deosebit de importantă din viața mea luase sfârșit și mă pregăteam emoțional pentru un nou început. Cu toate că în cei patru ani de liceu acumulasem tot felul de experiențe frumoase, simțeam că totuși ceva lipsește. Acela a fost momentul în care am început să mă interesez legat de oportunitățile pe care mi le poate oferi viața universitară și am descoperit voluntariatul. De atunci mi-am propus să îmbrățișez schimbările ce apar neîncetat și odată cu ele am descoperit o nouă versiune a mea.

 În prima zi de facultate am început călătoria alături de oamenii faini și zâmbitori din Grădina Ciberneticii care mi-au înmânat Ghidul Ciberbobocului și o colecție de stickere cool, mi-au răspuns la toate întrebările de bobocel rătăcit și m-au încărcat cu energie pozitivă pentru un nou început. Evident, vorbesc despre voluntarii SiSC. Fiind hotărâtă încă din vacanță să dau un sens aparte anilor mei de studenție, în următoarele zile am completat, cu multe bătăi de cap, formularul de înscriere. Odată cu apăsarea butonului „Trimite”, am pornit într-o aventură de care întotdeauna îmi voi aminti cu drag și ale cărei ascunzișuri continuă să mă uimească zi de zi. 

Nu-ți voi dezvălui nici eu, spre dezamăgirea ta, etapele procesului de recrutare, fiindcă îmi doresc să ai parte de o experiență unică, iar misterul este unealta noastră principală pentru sporirea farmecului acestei călătorii. Te sfătuiesc doar să fii curios, îndrăzneț, să ai încredere în forțele tale și în oamenii din jurul tău, iar mulțumirea va veni către tine în valuri, odată cu fiecare realizare.

E un sentiment aparte atunci când vezi că ideile tale sunt apreciate și că ceea ce considerai neimportant este, de fapt, o rampă de lansare pentru noi provocări. Mai mult de atât, vei cunoaște oameni care împărtășesc aceeași dorință de a face bine și-ți vei da seama că și cele mai mici și neînsemnate gesturi pot aduce zâmbete și mulțumire.

Așadar, ce mai aștepți? Acordă o șansă formularului de înscriere, acordă o fărâmă de timp etapelor ce urmează și vei vedea că efortul îți va fi apreciat! 

 

Cristina-Roxana Petrache

Membru Departament Educațional