Categories
SiSC

Despre noi (FAQ)

Ce este și cu ce se ocupă SiSC?

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC) este cea mai veche organizație studențească din cadrul Academiei de Studii Economice, fiind înființată încă din anul 1996. Dacă întreaga activitate SiSC ar putea fi rezumată într-un singur cuvânt, atunci cu siguranță acesta ar fi „reprezentare”. Prin cele peste 100 de proiecte coordonate cu succes de-a lungul anilor și prin activități pe care SiSC le întreprinde an de an pentru a ajuta studenții, organizația noastră a facilitat mereu informarea studenților din CSIE și nu numai. SiSC a rezolvat problemele studenților, fiind mereu alături de aceștia, oferindu-le de asemenea și oportunități de a se dezvolta pe plan personal sau de a se distra.

Care sunt proiectele SiSC?

Având tematici extrem de diverse, proiectele noastre variază de la cele educaționale și culturale până la cele dedicate domeniului profesional sau caritabile. Întrucât pentru noi fiecare proiect este extrem de important, fiind tratat cu seriozitate și deosebit de multă atenție, le vom ordona în ordine cronologică: SiSC Promo, Ghidul Ciberbobocului, ITFest, Balul Bobocilor, Academia SpEranței, SiSC Tutoring, SpringIT,  Tap That Job, Serile Teatrului Studențesc și Dare to Speak.

Cum ne ajută SiSC-ul să ne dezvoltăm?

De-a lungul parcursului în SiSC, toți membrii au șansa să își dezvolte o multitudine de calități, atât soft skills, cât și hard skills. SiSC îți cultivă spiritul civic, te învață să fii mai empatic, îți crește puterea de convingere asupra oamenilor sau imaginația și, nu în ultimul rând, îți va oferi o gamă variată de cunoștințe tehnice. Mereu vei avea oportunitatea de a ieși din zona de confort și de a încerca lucruri noi, care cu siguranță te vor ajuta în dezvoltarea personală, constituind o punte spre o viitoare carieră de succes.

Cât timp va trebui să aloc organizației? Îmi va afecta viața academică faptul că îmi doresc să fac voluntariat?

Nu există un timp fix, prestabilit, pe care un membru trebuie să îl aloce organizației. Cu toate acestea, unul dintre motto-urile noastre interne este: „Cât oferi SiSC-ului, atât îți va oferi și ție SiSC înapoi.” De asemenea, timpul petrecut în organizație va fi mereu alături de oameni plini de dăruire, de dorința de a învăța și de a se ajuta reciproc, dar nu în ultimul rând, de a se distra. Voluntariatul trebuie privit, în opinia noastră, ca o oportunitate de a munci cot la cot cu oameni cu care împărțim pasiuni, interese și țeluri comune.

În ceea ce privește viața academică,  SiSC-ul nu a fost niciodată un impediment în calea performanței: organizația nu duce niciodată lipsă de studenți foarte implicați care sunt în același timp bursieri.

Ce trebuie să fac pentru a intra în SiSC?

Primii pași ai procesului de recrutare vor avea loc la scurt timp după începerea facultății. Mai multe detalii veți afla de la numeroșii SiSCoți care vă vor aștepta cu brațele deschise atât la standuri, cât și peste tot prin facultate, mereu pregătiți să vă răspundă la întrebări, să vă ofere un sfat sau pur și simplu să vă povestească din experiența lor din studenție.

Cu ce rămâi în urma timpului petrecut în SiSC?

Vei cunoaște persoane cu opinii și percepții diferite asupra lumii și astfel îți vei lărgi orizonturile. Vei avea satisfacția că ai influențat în bine mulți oameni și că ai făcut ceva mai mult decât a fi un simplu student. În ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă rând, vei rămâne cu momente de neuitat și prieteni adevărați.

 

 

Alexandru Roșu

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)