Categories
SiSC

SiSC: Mai mult decât voluntariat

Voluntariat. Probabil de când ai devenit student auzi acest cuvânt de mult mai multe ori decât o făceai înainte. Devenind, în ultimul timp, un hobby din ce în ce mai popular în rândul studenților, este și cuvântul pe care angajatorii îl consideră un avantaj, în momentul în care îl remarcă într-un CV. Desigur că oportunitățile și beneficiile nu se opresc aici, iar dacă voluntariatul te-a convins, incertitudinea se rezumă probabil doar la alegerea organizației potrivite pentru tine.

 

SiSC. Cu siguranță nici denumirea de „Sindicatul Studenților din Cibernetică” nu îți este necunoscută. Înseamnă 22 de ani de existență și peste 200 de proiecte finalizate cu succes, toate având un singur scop: crearea de oportunități pentru studenții din CSIE. Poți fi alături de ei încă din primele zile ale studenției sau înaintea celor mai grele examene din sesiune. Te poți implica în organizarea de workshop-uri sau competiții axate pe dezvoltarea personală sau menite să faciliteze interacțiunea cu angajatorii și debutul în carieră. Fie că ești pasionat de artă, IT, gaming, tot ce este nou în tehnologie, sau te implici mai mereu în cauze caritabile, pasiunea ta își va găsi cu siguranță locul aici. Iar dacă ești mereu dispus să îți ajuți colegii, măcar cu un sfat, sau dornic să îți asumi inițiative și să le reprezinți drepturile, lasă-ți entuziasmul să crească odată cu tine. Toate acestea sunt doar câteva dintre scopurile proiectelor în care te poți implica.

 

Viața în SiSC. Ar fi dificil de rezumat printr-un singur cuvânt. Ceea ce este sigur, este faptul că tot ce faci ca SiSCot este din pasiunea de a fi voluntar și de a-ți lăsa amprenta asupra a ceva anume. Nu vei cunoaște niciodată satisfacția unui proiect reușit, dacă nu vei avea acel moment de curaj în care să accepți o provocare, să îți depășești limitele, să îți asumi lucruri de care poate te îndoiești că ești capabil, dar care, la final, te vor face să te simți împlinit. Mai mult decât atât, vei învăța ce este responsabilitatea, cum să-ți gestionezi timpul într-un mod productiv, vei descoperi domenii care te pasionează și cel mai important, vei învăța cum să colaborezi într-o echipă.

 

Momente și oameni. În final, la asta se rezumă tot. Sunt momentele ce pot părea descurajatoare la început, dar pe care reușești să le depășești și să te bucuri, la final, de succes; momentele noi, experiențele devenite speciale doar datorită persoanelor alături de care le petreci. Sau sunt oamenii pe care ai ajuns să îi consideri propria familie, pentru că petreci atât de mult timp cu ei, oamenii care te fac să te gândești că nu regreți că ai ales să fii voluntar în SiSC pentru că doar așa i-ai putut cunoaște.

Sunt oamenii pe care îi cunoști și de care nu te mai desparți, oamenii cu care interacționezi pentru reușita unui proiect sau oamenii pentru care alegi să îți petreci timpul liber astfel, ca voluntar în SiSC. Ei te motivează, alături de ei crești, înveți  și te distrezi cum n-ai mai făcut-o până acum, transformând studenția în ceva mai mult decât facultate.

 

Trei ani. Ai la dispoziție trei ani de facultate, de cursuri, examene, nopți în care încerci să faci proiectele lăsate pe ultimele ore. Cum ai de gând să îi faci memorabili?

Izabela Bostan

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)