Categories
Oportunități SiSC Timp Liber

Ce m-a învățat voluntariatul

    Studenția este una dintre cele mai frumoase etape din parcursul unui om. Aduce în viața acestuia un cumul de sentimente și trăiri, de la stres, emoții, supărări, la bucurii, amintiri de neuitat și dezvoltare personală. Însă una dintre cele mai speciale oportunități pe care această perioadă le oferă este, fără nicio îndoială, voluntariatul. Acum te întrebi care sunt acele lucruri care fac ca această experiență să fie atât de specială? Aceste rânduri sunt menite să-ți răspundă la întrebare. 

 

  1. Oamenii 

    Voluntariatul este cu și despre oameni, este despre a oferi ajutor și a-l cere, despre ideea de comuniune și de lucru în echipă pentru a îndeplini același scop. Trecând printr-o experiență de genul voluntariatului, îți va fi mult mai ușor să te adaptezi și mulezi după comportamentul celorlalte persoane din jurul tău, astfel încât să obții reușite. 

 

  1. Responsabilizarea

    Prin voluntariat, ajungi să te maturizezi, să înveți cum să-ți apreciezi timpul și cum să-ți prioritizezi activitățile dintr-o zi. Vei învăța cum să te organizezi eficient și cum să faci față presiunii pe care uneori încadrarea într-un deadline o poate pune pe umerii tăi. Trăgând linia, realizezi că toate aceste lucruri îți vor fi foarte utile în momentul în care te vei angaja. 

 

  1. Zâmbetele 

    Voluntariatul reprezintă un izvor de zâmbete care provine din munca depusă de fiecare voluntar în parte. Nu există răsplată mai mare pentru un student voluntar decât să vadă cum toate eforturile sale sunt apreciate și cum fețele oamenilor din jur se luminează. 

                                                    

  1. Amintirile de neuitat 

    Bineînțeles că vei avea parte de experiențe minunate, de care îți vei aduce aminte peste ani și ani și pe care le vei povesti cu entuziasm. Fie că e vorba de una dintre cele mai interesante petreceri la care ai fost sau despre o dispută banală care s-a iscat în urma unor păreri diferite, te asigur că vei păstra fiecare experiență în sufletul tău.    

                                 

  1. Prieteniile de durată  

    Această perioadă îți oferă șanșa să cunoști oameni cu care să rezonezi atât de mult încât să îți dorești să legi o prietenie care să persiste. Vei cunoaște o mulțime de oameni deosebiți, pasionați, ambițioși, perseverenți, oameni de la care ai ce să înveți și care vor contribui pozitiv la evoluția ta.

 

    Viața este plină de oportunități pe care trebuie doar să le fructifici, iar voluntariatul este o experiență ce nu trebuie ratată!

 

Anghelescu Roberta

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)