Practic…a

„Practica”, un subiect extrem de dezbătut în ultima perioadă printre studenții anului II. Zi de zi venim la facultate și învățăm o mulțime de lucruri. Iată că vine și momentul în care putem să le punem în aplicare. Probabil că există încă multe neclarități, de aceea dorim să venim în ajutorul vostru și să vă oferim câteva informații cu privire la acest subiect.

 • Ce este și cui i se adresează?

Practica de specialitate este o disciplină obligatorie și se organizează în anul al II-lea de studiu, fiindu-i alocate minimum 90 de ore și trei credite de studiu transferabile. Stagiul de practică este adresat și studenților din anul al III-lea, care au restanță la această disciplină.

 • Unde și în ce perioadă se desfășoară?

Stagiul de practică, pentru studenții din cadrul facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, se va desfășura prin parteneriatele încheiate de facultate cu companiile de profil selectate din mediul public și privat, având în vedere faptul că acestea trebuie să fie cât mai aproape de profilul studentului ( exemple: analiză de date, IT, analiză de sisteme, modelare de date, statistică etc.). Studenții vor desfășura stagiul de practică în perioada 16 mai 2016 – 3 iunie 2016.

 • Cum se va face selecția?

Facultatea va oferi un număr limitat de locuri, urmând a fi făcută o selecție conform profilului și a criteriilor oferite de companie. Studenții pot să se înscrie la oricare dintre firmele partenere.

Înscrierea se desfășoară după următorul program:

  • 04 – 08 aprilie 2016, sesiuni de prezentare a stagiilor de practică în facultate;
  • 18 – 29 aprilie 2016, înscrierea și selecția studenților pe stagii de practică;
  • 16 mai – 03 iunie 2016, semnarea convențiilor de practică de către student, facultate și companie și depunerea la secretariatul departamentelor de Cibernetică și Informatică Economică (sala 2314), respectiv Statistică Economică (sala 2606).
 • Cine ne va îndruma?

Fiecărei grupe de studenți din anul II îi va fi repartizat un consilier, iar  studenții trebuie să respecte programul stabilit de aceștia. În cadrul activităților de consiliere, studenților le sunt oferite informațiile necesare privind derularea ulterioară a stagiilor de practică.

 • Cum vom fi evaluați?

Evaluarea cunoștințelor la Practica de specialitate se face prin colocviu, cu notă. Nepromovarea colocviului conduce la refacerea activității de practică în anul universitar următor.

 • Cum se procedează în cazul în care lucrez deja sau doresc să îmi găsesc singur o  firma la care să desfășor stagiul de practică?

Stagiul de practică este recunoscut doar în situația în care există o convenție de practică semnată între ASE și compania care oferă oportunitățile de practică. Astfel, studenții care sunt angajați au posibilitatea de a echivala stagiului de practică, dacă profilul are legătură cu specializarea facultății în care studiază. De asemenea, firma la care aceștia lucrează trebuie să fie de acord să semneze acea convenție, iar studenții trebuie să aducă o adeverință de la firmă care atestă faptul că au făcut practică de specialitate 90 de ore.

Pentru anul curent nu au fost încă publicate documentele necesare, dar puteți consulta informativ convenția din anul 2015:

http://senstud.ase.ro/wp-content/uploads/2015/01/13-Conventie-cadru-practica-site1.pdf

 • Unde mai pot aplica pentru a obține stagii de practică?
 • De unde pot afla mai multe informații?

Pentru mai multe informații vă sfătuim să accesați pagina web http://csie.ase.ro/practica sau să ne contactați la adresa info@sisc.ro.

„Practica nu aduce perfecțiunea. Dar, practica în combinație cu exercițiul perfecțiunii în imaginația ta, poate duce la perfecțiune.” (Autor necunoscut)

Păvăluc Diana-Andreea
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică(SiSC)

You may also like...