Categories
SiSC

SiSC Tutoring nu se izolează de studenţi

Ziua 7 fără facultate: mi-am rugat colegii să îmi păstreze loc la cursul online de la 7:30. 

Ziua 16 fără facultate: îmi beau cafeaua în faţa dormitorului înainte să intru la seminarul online.

Ziua 39 fără facultate: am dus cursurile în altă cameră să mă simt ca după tutoring, departe de restanţă.

Ei bine, aşa încercăm să facem cu toţii haz de necaz, dar cred că am o soluţie mult mai bună pentru ziua cea din urmă.

Un inamic invizibil a pătruns în oraşul nostru, în viaţa noastră, chiar şi în mintea noastră şi nu, acela nu este sesiunea. Acest inamic a adus cu el numeroase incertitudini, dorinţe şi chiar dorul de facultate.

În această ediţie, SiSC Tutoring revine într-o nouă formă, aşteptând studenţii în, deja, clasicele „săli de curs” online, atât pentru a ne sprijini în lupta împotriva restanţelor, cât şi pentru a ne aminti de atmosfera de la facultate, alături de prietenii noştri, de care avem mare nevoie în această perioadă. După ce completăm formularul de nevoi, tot ce avem de făcut este să urmărim cu atenţie pagina de Facebook SiSC ASE, dar şi grupurile de WhatsApp pentru a primi toate informaţiile necesare legate de consultaţii, precum ziua, ora, dar şi platformele pe care se vor susţine.

Nu în ultimul rând, toţi ne întrebăm zilnic cum să fim mai productivi şi să găsim acel impuls care să ne motiveze să facem diferite lucruri pentru a valorifica timpul de care dispunem. Urmează „să ne punem cu burta pe carte” şi este posibil să ne fie puţin mai greu, dar sfatul nostru pentru tine este să cauţi plăcere în lucrurile pe care trebuie să le faci, să-ți păstrezi rutina obişnuită pe care să o adaptezi la această situaţie şi să îţi stabileşti diferite scopuri pentru care să te implici activ. Mai mult, te sfătuim să ceri ajutorul şi să-l oferi mereu atunci când ai ocazia. Astfel, treaba va merge mult mai bine.

Spor la învăţat şi ne vedem la consultaţii să trecem împreună cu bine peste ce ne desparte de vacanţă! 

 

Elena-Alexandra Duduţă

Membru Departament Educaţional

Sindicatul Studenţilor din Cibernetică (SiSC)