Categories
SiSC

Magistrala 1: Organizarea

După o vară în care te-ai relaxat, te-ai distrat și ai uitat cu desăvârșire ce înseamnă temele, proiectele sau examenele, iată că timpul își urmează cursul firesc. Nu, nu e un vis, mai este doar săptămână până la începerea noului an universitar, un univers cu totul nou, care la începutul lunii iulie părea foarte, foarte îndepărtat. Nu te panica, mai mult ca sigur toți studenții se confruntă cu această confuzie prin care treci acum, așa că noi ne-am gândit să venim în ajutorul tău! În continuare, am pregătit niște tips&tricks despre cum îți poți organiza timpul astfel încât ieșirile în parc, serialele și petrecerile de vineri seară să nu rămână doar o amintire.

 

  • Cine se trezește de dimineață… are mai mult timp liber!

 

Probabil că majoritatea studenților au avut un alt fus orar în vacanță, dar acest lucru nu este prea eficient în timpul facultății. Primul pas pe care ar trebui să îl urmezi dacă dorești să fii mai productiv este să te trezești la o oră rezonabilă, de preferat înainte de prânz, chiar dacă nu ai cursuri în prima parte a zilei. Astfel, te asiguri că ai mai mult timp pentru a face tot ceea ce ți-ai propus în ziua respectivă. Și pentru că a venit vorba de obiective…

 

  • Planificarea este asul din mânecă!

 

Popularii cercetători britanici confirmă că planificarea obiectivelor te aduce cu un pas mai aproape de realizarea acestora. Ideal ar fi ca în fiecare seară să îți notezi ceea ce îți dorești să faci în ziua următoare, astfel încât atunci când te trezești să știi exact cu ce trebuie să începi.

 

  • Social media cu măsură!

 

Chiar dacă nu ne place să recunoaștem acest lucru, pierdem destul de mult timp utilizând rețelele de socializare. Fie că urmărim story-urile prietenilor, postările vloggerului preferat, scurte tutoriale despre skin care sau recenzii ale filmelor, tot acest timp poate fi canalizat altfel. Și nu, nu mă refer să ne deconectăm efectiv de la tehnologie, ci doar să planificăm eficient momentele în care decidem să dăm un scroll pe Facebook. Vei observa că dacă îți vei verifica telefonul după finalizarea unui task, nu la fiecare 10 minute, vei deveni mult mai productiv și îți vei termina treaba mult mai repede.

 

  • Investește în tine!

 

Deși cursurile au început, nu trebuie să uiți că pentru a fi productiv este foarte important să ai grijă de tine. Acordă în fiecare zi puțin timp și pentru activități care nu țin neapărat de facultate, urmează-ți pasiunile! Fie că îți place să cânți, să desenezi sau să faci sport, aceste lucruri contribuie atât la dezvoltarea ta personală, cât și la menținerea unei stări de bine generale.

De asemenea, noi îți oferim șansa să dai facultății un alt sens, implicându-te în activitatea de voluntariat a organizației noastre. Pe lângă faptul că vei rămâne cu amintiri de neuitat din această frumoasă etapă a vieții tale, voluntariatul îți va aduce o contribuție considerabilă și în cadrul evoluției personale. În curând va începe perioada de recrutare în SiSC, așa că stai geană pe noi!

 

  • Suprasolicitarea nu este o soluție!

 

Indiferent cât de multe task-uri ai de realizat într-o zi, este indicat să iei și pauze în consecință. Ieși cu prietenii tăi, petrece timp cu familia, uită-te la un episod din serialul preferat (să clarificăm, am spus un episod, nu un sezon) și foarte important, nu neglija odihna! Pauzele de somn se dovedesc raiul pe pământ în zilele foarte aglomerate.

Chiar dacă vara s-a terminat, nu trebuie să facem o tragedie din asta! Cafeaua de dimineață savurată înaintea primului seminar, discuțiile cu colegii, tema care ai uitat că avea deadline ieri și zilele mult așteptate de vineri au farmecul lor. Așa că, în loc să dramatizăm situația, ar trebui să ne bucurăm din plin de fiecare clipă, pentru că în final, tot ce ne vom aminti din anii de facultate vor fi momentele frumoase și oamenii necunoscuți, care din străini ne-au devenit prieteni.

Andreea-Ioana Tudoran
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)