Categories
SiSC

La ce ne uităm în vacanţă?

Ştiaţi că anul 2020 este un an bisect unic deoarece sunt 29 de zile în Februarie, 300 de zile în Martie şi cinci ani în Aprilie? Ei bine, cred că da, deoarece toţi am gustat din această „unicitate” care ne-a determinat să-i acordăm o stea din cinci. Este cert că perioada de izolare nu a fost una uşoară pentru noi, studenţii, mai ales în momentele în care credeam că am terminat tot ce e de văzut pe Netflix, acesta fiind printre puţinii prieteni pe care îi mai aveam aproape. Întrebarea „Are cineva un pix?” a fost glorios înlocuită de „La ce să mă mai uit?”. Pe data de 15 mai însă, fiecare dintre noi a încheiat această relaţie puternică, întrucât ne-am bucurat de libertate, de natură, de mare, în limitele în care am putut, dar cel mai important, de sesiune. Vacanţa a sosit şi probabil dilema pe care o aveam cu toţii în izolare a revenit în sufletele noastre, aşa că am pregătit o serie de filme şi seriale care merită văzute în tren sau în maşină, în drum spre o destinaţie superbă sau mai ales în zilele în care stăm acasă pentru că e prea cald să ieşim cu prietenii:

How to get away with murder (serial):

Dacă eşti în căutarea serialului de care nu te poţi despărţi şi care să te menţină constant „în priză”, ei bine, tocmai l-ai găsit. Annalise Keating este profesoară de drept la o prestigioasă universitate din Philadelphia. În jurul ei se strâng studenţii din primul an, atraşi de faima profesoarei, dar şi de miza cursului ei: cei mai buni vor deveni stagiari în apreciata ei firmă de avocatură. Aceasta alege într-un final cinci studenţi foarte diferiţi, dar care au calităţi impresionante, alături de care va trece prin multe cazuri, răsturnări de situaţie, crime, episoade emoţionante şi multe altele. Este genul de serial care te sperie, care te emoționează până la lacrimi și, pe parcursul căruia, te întrebi constant ,,Ce tocmai s-a întâmplat?”. 

Gilmore Girls (serial):

Seria de şapte sezoane se concentrează pe relaţia mamă – fiică dintre Lorelai Gilmore, o mamă singură de 32 de ani şi fiica sa, Rory, de 16 ani. Sunt explorate aspecte legate de familie, romantism, prietenie, educaţie, dezamăgire, alături de diferenţele de clasă socială pe care le putem vedea în relaţia lui Lorelai cu părinţii ei din înalta societate, dar şi în experiențele lui Rory. Mai mult, serialul ne oferă posibilitatea de a trăi alături de Rory puţin din viaţa de student, întrucât tuturor ne lipseşte facultatea în această perioadă. Astfel, se poate spune că Gilmore Girls este un serial complet ce prezintă viaţa, cu bune şi cu rele, dar şi frumuseţea fiecărui om dată de cât de diferit este acesta, un serial la care nu ai cum să te uiţi fără să te ataşezi de personaje.

Parasite (film):

Câştigător a patru premii Oscar, filmul aduce cu sine povestea familiei Kim formată din cei doi părinţi şi doi copii, o familie care trăieşte de pe-o zi pe alta într-un cartier sărac, la demisol. Aceştia caută să se infiltreze în viaţa familiei Park, o familie foarte bogată, în momentul în care fiul primeşte oferta de a fi meditatorul unuia dintre copii. Lucrurile degenerează într-un mod neaşteptat în momentul în care familia Kim îşi atinge scopul şi arată faptul că valorile lor morale sunt aproape inexistente prin acţiunile lor. Este un film de impact pe care cu siguranţă nu îl veţi uita prea curând, la finalul căruia vă veţi întreba care dintre familii este, de fapt, parazitul.

Mona Lisa Smile (film):

Dacă o îndrăgeşti pe Julia Roberts, cu siguranţă acest film care te poartă în toamna anului 1953, la Colegiul Wellesley din Noua Anglie, va fi pe placul tău. Katherine Watson ( Julia Roberts) este o tânără profesoară care ajunge să predea la această prestigioasă instituţie de învăţământ, aşteptările ei fiind ca acolo să găsească tinere care sunt gata să profite de oportunităţile ce li se oferă. Spre mirarea ei, fiecare fată de acolo consideră că un inel de logodnă pe degetul unei tinere femei reprezintă un premiu mai mare decât o educație completă. Katherine încearcă să încurajeze studentele să gândească independent, însă va intra în conflict atât cu unele dintre ele, cât şi cu facultatea.

The Roommate (film):

Această ecranizare este un thriller psihologic în care ne regăsim cu toţii la început, întrucât este vorba despre viaţa la cămin. Aflată în primul ei an de facultate, Sara îşi cunoaşte colega de cameră, Rebecca, cu care se înțelege surprinzător de bine. Fetele fac primii paşi către ceea ce înseamnă viaţa de student, însă lucrurile nu merg la fel de bine pentru amândouă. Ele petrec mult timp împreună, iar în final Sara descoperă că Rebecca are o obsesie pentru ea, aceasta suferind de o boală mintală.

Dark (serial):

Probabil tuturor vă este cunoscut faptul că acest serial este unul complicat, cu multe mistere, călătorii în timp şi răsturnări de situaţie, dar tocmai acestea îl fac să merite vizionat. Dark urmărește viețile a patru familii dintr-un oraș german fictiv Winden, unde se investighează disparițiile mai multor copii printre care este urmărită povestea lui Jonas Kahnwald, adolescentul care încearcă să treacă peste sinuciderea tatălui său. Pentru cei care au îndrăgit serialul Stranger Things, Dark este, cu siguranţă, alegerea potrivită.

Filmele şi serialele au făcut mereu parte din vacanţele noastre, iar în această vară reprezintă o metodă foarte bună de a păstra distanţa aşa că, fără alte cuvinte, SiSC vă urează „Vizionare plăcută!”.

 

Elena-Alexandra Duduţă

Membru Departament Educaţional

Sindicatul Studenţilor din Cibernetică (SiSC)