Categories
Oportunități SiSC Timp Liber

Voluntariat, distracție și o cauză nobilă

Pentru a putea face un bine persoanelor defavorizate, este nevoie de cât mai mulți oameni dornici să ajute, adunați toți într-un singur loc. Așadar, echipa Academia SpEranței de anul acesta a ales să continue tradiția și să organizeze o serie de evenimente captivante, prin care studenții să aibă posibilitatea de a-și dezvolta atât spiritul umanitar, cât și pe cel social.

Această ediție a început cu faptele bune făcute de cei care au vizitat standul amplasat în clădirea Ciberneticii, unde studenții și profesorii au avut ocazia să doneze, iar, drept mulțumire, au putut savura prăjituri făcute cu pasiune și speranță pentru cauza acestui proiect, fosta noastră colegă de la specializarea Informatică Economică, Cătălina, care suferă de glioblastom temporo-parietal drept. Pentru că una dintre cele două zile în care s-a desfășurat această activitate a fost 1 martie, băieții din echipă au reamintit cât de importantă este prezența feminină în viața noastră. Astfel, toate studentele ce au pășit pe coridorul facultății au primit și un mărțișor care, sperăm noi, le-a făcut ziua mai frumoasă.

Vrem să le mulțumim tuturor celor care, înțelegând scopul pentru care noi luptăm, au fost alături de echipă în aceste două zile și, de asemenea, nu vrem să îi uităm nici pe cei care au participat la Laser Tag. Fiind al doilea eveniment din cadrul proiectului Academia SpEranței – ediția de Paște 2018, ne-am bucurat să avem alături de noi, prezenți în număr mare, oameni competitivi, care au răspuns pozitiv dorinței noastre de a îmbina distracția cu ajutorul oferit celorlalți.

Și, pentru că nu ne oprim aici, am continuat seria evenimentelor. Astfel, în weekend-ul ce a trecut ne-am distrat împreună la Campionatul de Baschet. Aici, studenții au putut să își demonstreze spiritul de echipă și îndemânarea. Le suntem recunoscători tuturor împătimiților ce au participat, dar și celor ce au vrut să fie alături de noi doar pentru a face o faptă bună.

Ne propunem să atragem atenția voastră, a studenților, și în săptămânile următoare, astfel încât obiectivul stabilit la începutul proiectului să fie atins cu succes. De aceea, suntem nerăbdători să ne vedem plini de energie și entuziasm și la evenimentele ce urmează a fi desfășurate: Board & Video Games Night, Campionat de Fotbal și Stand-up Comedy.

Poate conceptul unei seri de jocuri este unul nou pentru tine? Ei bine, o astfel de seară presupune câteva ore petrecute în compania noastră și a prietenilor tăi, în care distracția se va rezuma în câteva cuvinte: atmosferă incendiară, competitivitate, învingători. Iar dacă FIFA se numără printre jocurile tale preferate și dexteritatea este „asul tău din mânecă”, nu credem că vrei să ratezi ocazia de a participa la campionatul ce va fi organizat în acea seară. Totuși, dacă fotbalul nu se află pe lista ta de preferințe, te poți relaxa alături de ceilalți participanți, ce rezonează alături de tine, la o rundă de LOL, DOTA sau CS:GO sau la unul dintre celelalte jocuri puse la dispoziție, printre care: Catan, Activity, Monopoly. De asemenea, dacă ai un joc preferat, poți chiar veni cu el de acasă.

Te așteptăm miercuri, 14 martie, începând cu ora 18:00, la Discovery Arena – Tineretului (str. Elena Cuza, nr. 42) să te deconectezi de la activitățile zilnice! Pentru mai multe detalii, te invităm să urmărești pagina de Facebook https://m.facebook.com/academiasperantei/ și site-ul nostru https://hope.sisc.ro.

Nu uita că “Un gest bun poate ajunge la o rană pe care numai compasiunea o poate vindeca”.

Mihai-Daniel Ionescu și Andreea Tudorache
Membrii Departamentului Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)