Categories
Oportunități SiSC Timp Liber

Sfârșitul unui proiect de suflet

Iată-ne ajunși aici, la doar câteva zile distanță de Sărbătorile Pascale. Un moment în care cu toții ar trebui să pășim cu sufletul deschis și plini de speranță. Asta credem și noi că am reușit să transmitem prin acest proiect de suflet, Academia SpEranței: o rază de lumină în viața unor oameni care chiar aveau nevoie de ea.

Când spun noi, nu mă refer doar la membrii echipei care au pus pe picioare acest proiect, ci și la tine.

Da, TU cel care ai vrut să savurezi ceva dulce în cadrul Standului cu Prăjituri, TU cel care te-ai distrat alături de prietenii tăi în cadrul evenimentelor Laser Tag sau Seara de Jocuri, TU cel care ai învățat ce este competiția în cadrul Campionatului de Baschet sau de Fotbal, sau poate TU, cel care ai râs până la lacrimi în seara evenimentului de Stand-up Comedy.

 

Dacă te întrebi cine sunt cei pe care încercăm să îi ajutăm, răspunsul este unul simplu.

Întotdeauna am încercat să ne îndreptăm privirile către oamenii față de care viața nu a fost la fel de generoasă, care poate au fost mai puțini norocoși decât noi. Fie că vorbim de familii defavorizate din punct de vedere material, de centre pentru copii sau asociații pentru diverse probleme speciale de sănătate, tot ce ne-am propus a fost să vedem zâmbind niște oameni care poate uitaseră să facă acest lucru.

 

Nu există nimic care să te facă să te simți la fel de împlinit ca acel moment în care te prezinți în fața unor copii cu lucrurile de care au nevoie, iar ei îți zâmbesc. Copiii au acea capacitate de a se bucura de lucrurile mărunte ce li se oferă, fie că vorbim de rechizite școlare, de alimente sau de hăinuțe.

De asemenea, prin intermediul proiectului am reușit să ajutăm nu doar copii, ci și tineri, studenți, pe care viața i-a pus la încercare prin diverse probleme grave de sănătate.

În ediția aceasta, am încercat să fim alături de Cătălina, o tânără de 22 de ani, ambițioasă, puternică, fostă absolventă a facultății noastre, care a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală malignă.  

Dacă îți dorești să ajuți, dar nu ai reușit să o faci încă, pe site-ul https://hope.sisc.ro/ există secțiunea Donează” unde, în continuare, poți fi alături de Cătălina.

 

Academia SpEranței înseamnă gesturi simple, bunătate și generozitate, însă mai mult decât atât, înseamnă OAMENI FERICIȚI.

 

Tu ne-ai ajutat să conturăm aceste momente de fericire, iar pentru asta vrem să îți mulțumim că ai luptat alături de noi și să îți urăm Sărbători Fericite și pline de lumină alături de cei dragi ție!

 

Georgiana Luminița Boboc
Membru Departament Educaţional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)