Categories
Oportunități SiSC Timp Liber

Escape Room-uri 2.0 în VR

Realitatea virtuală, ce este?

 

Realitatea virtuală poate fi experimentată cu ajutorul echipamentelor VR, căști și senzori, care te ajută să vezi în jurul tău obiecte și locuri care nu se află cu adevărat acolo. În timp ce tu ești în studio conectat la echipament, în cască poți vedea Pământul din spațiu, poți fi într-un ring de box, sau să te plimbi prin Ocean. Realitatea Virtuală te ajută să vezi locuri, obiecte și ființe create digital, care  arată aproape ca în realitate și, mai mult, te lasă să interacționezi cu ele de parcă ai fi acolo. Poate să fie o experiență intensă și fascinantă, de explorare sau plină de distracție și este, în fond, o mică parte din viitorul tehnologiei.

 

Cum sunt diferite Escape Room-urile VR față de cele reale?

 

În primul rând nu vei fi închis într-o cameră, cel puțin nu fizic. Escape-urile în VR nu se desfășoară în camere fizice, experiențele sunt redate în interiorul căștii VR, ceea ce înseamnă că în timp ce sunteți în siguranță în studio, puteți evada dintr-o stație spațială pe cale să explodeze sau să vă aflați la 1000 de metri suspendați într-o piramidă egipteană ori în Templul Timpului. Deși nu e, ceea ce vedeți în cască poate să pară foarte, foarte real.

Acest tip de experiență nu reprezintă un joc video. Este o experiență intuitivă, construită pentru toată lumea, de la 13 la 99+ ani. Dacă știi cum să vorbești, să apuci obiecte, să mergi și să asculți, ai deja toate skillurile necesare pentru a te juca. Experiențele sunt non-violente ( doar dacă nu vrei un escape horror, unde nu garantăm că va lipsi sângele) și se axează în principal pe cooperarea dintre jucători.

O experiență amuzantă pentru grupuri de prieteni și categoric o ieșire în oraș pe care nu o veți uita curând.

 

Poți experimenta Escape Room-urile VR împreună cu prietenii tăi, la Gateway VR Studio, unde pe noul lor site https://www.virtualescape.ro/ au toate Scenariile pe care le poți juca.

 

Ce recomandă cei de la Gateway: 

 

Escape The Lost Pyramid

În Escape the Lost Pyramid, călătoriți în timp în 1928 și intrați în uriașa piramidă Nebka. Pornind de la baza ei, veți trece printr-o serie complexă de provocări și capcane, pe care le veți depăși doar lucrând împreună ca o adevărată echipă de exploratori. Miza este să recuperați artefactul antic, aflat chiar în vârful piramidei.

 

Beyound Medusa`s Gate

Sunteți în anul 445 I.E.N într-o peșteră din Egeea, care ascunde un artefact rar, Arca pierdută a Argonauților. Porniți într-o aventură fantastică, în lumea mitologică a Medusei, în încercarea de a elibera faimoasa Arcă.

 

Prince of Persia: The Dagger of Time

Fortăreața timpului se află sub asediul Magilor, iar Kaileena, Împărăteasa timpului își cere ajutorul pentru a salva lumea. Primește darul împărătesei, Controlul Timpului și elimină o dată pentru totdeauna, magia neagră din fortăreață.

 

Ești pregatit pentru o experiență de neuitat?  Nu uita că high-five-urile👏 și îmbrățișările🤗 cu prietenii, sunt safe dacă sunt în VR. Bucurați-vă de timp petrecut împreună și fiți virtual aproape unii de alții. Distracția și siguranța sunt garantate!😄

 

Come see the future, come play at Gateway!