Categories
Timp Liber

Cele mai Instagramabile locuri din centrul Bucureștiului

Partea bună, atunci când locuiești într-un oraș mare, este că nu e nevoie să ai planuri de weekend, ca să te distrezi bine de tot. Orice ieșire din casă se poate transforma într-o explorare și o aventură. Ia câțiva prieteni cu tine, ai grijă să ai telefonul încărcat, pune ceva bun de ronțăit în ghiozdan și hai să pornim!

Astăzi îți vom arăta câteva locuri celebre sau ascunse *wink* din centrul Bucureștiului unde poți să ai parte și de distracție, dar și de poze cu care să rupi pe Instagram.

Parcuri cu atmosferă

Parcul Ioanid, micuț și ascuns în spatele străzii Dacia, păstrează atmosfera parcurilor englezești de acum 100 de ani. Un foișor înalt, un lac cu contur neregulat și o micuță cascadă creează cadrul perfect pentru postări de Insta cu filtru vintage. De neratat este și micul parc al Ateneului, unde scările și coloanele monumentale îți garantează portrete spectaculoase. Apoi, bineînțeles, parcul Cișmiugiu, unde zilnic vei vedea elevi de la liceul Lazăr ieșiți la sesiuni foto în natură.


Muzee spectaculoase

Știm că nu ai mereu chef să mergi la muzee prăfuite, dar sunt câteva care merită toată atenția ta, cel puțin pentru fotografiile din altă lume pe care le poți obține. Pornim de pe Calea Victoriei care este ea însăși o stradă de luat la pas cu telefonul în mână și ne oprim în fața muzeului George Enescu, la numărul 141. Acesta este găzduit de palatul Cantacuzino, unde au locuit George Enescu și prințesa Măruca Cantacuzino. Are o fațadă impozantă, cu lei uriași la intrare și o copertină din sticlă artdeco în formă de scoică și o curte perfectă pentru o ședință foto.

În capătul celălalt al căii Victoriei, după Universitate, oprește-te între coloanele Muzeului de Istorie pentru un portret cu super perspectivă și intră, dacă ai ocazia, peste drum la Palatul CEC care îți va tăia respirația.

Pentru cadre moderne, îți recomandăm Muzeul de Artă Recentă, cunoscut și ca muzeul negru din Primăverii, asta dacă ai un wall minimalist monocrom ☺ și, desigur, Muzeul de Artă Contemporană, aflat în spatele Casei Poporului, care îți oferă o panoramă superbă de pe terasa de la etaj. Și un lift de sticlă!

Case ascunse

Știai că Bucureștiul este plin de mici comori de arhitectură, ascunse chiar în văzul trecătorilor? E nevoie să faci doar un pas lateral din rutina zilnică să le descoperi. De exemplu, casa Macca, ascunsă pe străduța Henri Coandă, foarte aproape de ASE, pare oprită în timp. Din păcate este destul de degradată și nu permite vizitatori, dar institutul de arheologie este acolo și în timpul săptămânii, poți intra în curte pentru scene ca in Marile Speranțe.

Tot aproape de piața Romană, în piața Lahovari, e musai să vezi scările pariziene ale Casei Oamenilor de Știință. Dar și Casa Universitarilor, un pic mai jos, care arată ca un mic castel medieval cu grădină, în centrul Bucureștiului.

Și alte locuri cool

Pasajele și străduțele din centru sunt un excelent teren de joacă pentru fotografii cu prietenii: de la străduțele din Centru Vechi la pasajele Macca și Villacrosse, strada Nicoale Golescu din spatele Ateneului, străzile cu nume de capitale din spatele Guvernului sau cele din zona Baia Grivita cu pitoresca piață Matache.

Și sigur ai auzit de faimoasa stradă Arthur Verona, pe care se întâmplă Street Delivery. Chiar dacă cel mai mare calcan cu grafitti a fost demolat, mereu găsești aici lucrări de artă noi, demne să-ți devină fundal pentru poze pline de culoare. Dacă tot suntem aici, librăriile Cărtureși oferă colțuri instagramabile cu care mergi la sigur – sufrageria plină de cărți de la Verona, dar mai ales scările albe de la Cărturești Carousel, votată printre cele mai spectaculoase librării din Europa.

Dacă îți place să pozezi acoperișuri și străduțe în pantă, o destinație în sine este dealul Mitropoliei, unde vei găsi și niște murale ascunse cu cântăreți români din anii 80.

Ți-am prezentat doar o mână de locuri alese de noi, ca să-ți deschidem gustul pentru explorarea orașului. Pe restul te lăsăm să le descoperi tu și să le ronțăi pe îndelete, la pas prin București. 

Powered by TUC – Distracția începe ronțăind