Categories
Oportunități Timp Liber

Cât de bine ai învățat o limbă străină în peste 1000 ore în școală?

Simțim constant nevoia de nou și de a explora cât mai mult din ce are lumea aceasta să ne ofere. Fie că așteptăm să vină ceva interesant de după vreun colț de oportunitate, fie că suntem în căutare de ceva care să ne țină în priză, uneori este puțin anevoios să găsim ceva care să ne (foarte) placă.

“Opusul fericirii nu este tristețea, ci plictiseala.”

Anul acesta:

“Chiar voi schimba ceva.”

“Voi învăța ceva nou.”

“Îmi voi oferi mai mult timp.”

Este bine să ne scriem obiectivele pe hârtie, însă ele nu prind viață singure. Ne-am săturat de aceleași știri, de aceeași aglomerație din autobuz, de aceleași cozi interminabile deși tot apare pe social media că schimbarea trebuie să înceapă cu noi înșine. Dăm vag din cap că așa este și după uităm pentru totdeauna sintagma până o vedem a doua oară (și o uităm iar).

Așa de greu să fie să începem? Da. Pasul de la 0 la 1 este cel care necesită cel mai mare efort, după rotițele încep să meargă mai ușor. Una e să îți construiești casa pe o bază și alta e să o construiești într-o groapă. Metaforic vorbind.

Noi te ajutăm să faci saltul de la 0 la 0.5 și îți arătăm câteva direcții frumoase pentru că care să înveți o limbă străină ar fi fain să fie printre obiectivele pe următoarea jumătate de an:

1 Experimentează 

Dacă știi deja o limbă străină, probabil ai văzut că uneori prin traduceri se pierde multă substanță atât la cărți, cât și la filme. 

Cum ar fi să nu mai pierzi din emoția artei? Pentru noi, când am citit Micul Prinț în franceză am observat cum autorul, Antoine de Saint-Exupéry, se folosește de fluxul melodic al limbii franceze și de rime pentru a produce o scriere uimitoare pe care traducerea pur și simplu nu o poate reproduce.

2 Explorează

Limba este o punte între oameni. Capacitatea de a comunica într-o altă limbă ne expune și ne încurajează să apreciem tradițiile, religiile, artele și istoria popoarelor asociate cu acea limbă. O mai mare înțelegere, la rândul său, promovează o mai mare toleranță, empatie și acceptare a celorlalți – studiile arată că cei mici care au studiat o altă limbă sunt mai deschiși și exprimă atitudini mai pozitive față de cultura asociată cu acea limbă.

3 Excelează

Ce spui de ceva noi conexiuni neuronale? Persoanele care vorbesc mai mult de o limbă au o memorie îmbunătățită, abilități de rezolvare a problemelor și de gândire critică, o concentrare sporită, capacitatea de a face mai multe lucruri în același timp și o mai bună capacitate de ascultare. Aceștia trec de la o sarcină concurentă la alta și monitorizează schimbările din mediul înconjurător mai ușor decât persoanele monolingve, precum și dau semne de mai multă creativitate și flexibilitate. Dacă acest lucru nu ar fi fost de ajuns, pe măsură ce îmbătrânim, a fi bilingv sau multilingv ajută, de asemenea, la evitarea îmbătrânirii mentale și a declinului cognitiv.

La noi tu alegi intervalul orar, noi alegem cel mai bun mentor cu experiență internațională pentru tine și facem învățarea să fie despre tine.

Acesta e semnul pe care îl așteptai – consultanța gratuită #curious

 https://www.ucurious.ro/consultanta

Rămâi inspirat,

Curious – creative education since 2021