Women in IT@5 o`clock tea

Miercuri, 9 aprilie începând cu orele 17.00 în mansarda Librăriei Bastilia (Pța. Romană, nr. 5 ) va avea loc evenimentul de carieră Women in IT@5 o`clock tea, dedicat studenților și absolvenților din domeniul IT.

De ce un eveniment de acest gen? Statistic femeile reprezintă 58% din forța de muncă, ele însemnând doar 18% dintre angajații din domeniul IT. Potrivit Comisiei Europene, organizațiile care au o proporție a femeilor în posturi de execuție și conducere de peste o treime realizează o rentabilitate a capitalurilor proprii cu 35% mai mare decât alte organizații comparabile. Femeile sunt însă subreprezentate și în pozițiile de decizie din industria IT, unde acestea ocupă 19% din posturi, față de 45% cât este media europeană a prezenței femeilor în poziții de conducere. Nici în rândul antreprenorilor prezența femeilor nu este mai proeminentă, cifrându-se la doar 10%, față de 54% cât reprezintă femeile din numărul total al antreprenorilor.

Subreprezentarea femeilor în IT este atribuită mai mul tor cauze, de la o cultură tehnică prea puțin deschisă față de diversitatea de gen, la miturile ce îndepărtează tinerele absolvente de acest domeniu, la fenomenul părăsirii acestei cariere de căt re femei (procentul licențiatelor în IT ce aleg să lucreze în domeniu este de 20% la 30 de ani, însă de 9% la 40 de ani) și la percepția asupra performanțelor tehnice ale femeilor în societatea românească.

Scopul acestui eveniment este așadar crearea unei imagini complete și fidele dintr‐o perspectivă feminină referitor la ceea ce presupune o carieră în IT printr-o metodă de educație nonformală aparte.

Parteneri în acest demers ni s-au alaturat Oracle, Accenture, Microsoft, PayU, Zitec, Allevo, MavenHut.

Înscrierile se fac online până duminică, 5 aprilie, ora 23:59 accesând acest link.

Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente marca LEAP menite să faciliteze dialogul studenți – profesioniști și să aducă în prim plan conceptul de “angajabilitate” prin intermediul unei forme aparte de educație nonformală.

Link Education And Practice – este prima organizație constituită ca platformă de interacțiune între studenți, companii, instituții și ONG-uri, cu scopul de a crea o punte de legatură între oferta educatională existentă și cerințele pieței de muncă. Mai multe detalii puteți vedea pe leap.ro.

Contact:
Simona Iagăr
Project Manager
simona.iagar@leap.ro
0726377023

You may also like...