Vrei să aplici pentru bursa socială?

Vrei să aplici pentru bursa socială, dar încă nu știi tot ce trebuie despre depunerea dosarelor pentru obținerea acesteia? SiSC îți vine în ajutor cu informațiile necesare pentru a ieși din impas!

Înainte de a îți pune la punct dosarul, trebuie știi care sunt perioadele de depunere a dosarelor pentru obţinerea bursei sociale, pentru semestrul al II-lea all anului universitar 2013-2014: 10 – 14 februarie 2014 și 17 – 19 februarie 2014.

Dacă ești student integralist, de la un program de licență sau masterat, cu frecvență și finanțare de la buget, și dacă faci parte din următoarele categorii, poți aplica la o bursă socială :

  • orfan de ambii părinți (cu acte doveditoare); provii din case de părinți sau plasament familial care nu realizează venituri pe membru de familie mai mari decât salariul minim pe economie (700 lei);

  • familia nu a realizat, pe ultimele 3 luni de la momentul depunerii cererii pentru bursa socială, un venit net mediu lunar, pe membru de familie, mai mare decât salariul minim pe economie; Atestarea venitului net mediu pe membru de familie o vei face cu un document emis de circumscripția financiară sau de serviciul specific din cadrul primăriei în raza căreia locuiești.

  • ești în evidența cabinetului medical studențesc și faci dovada cu certificate medicale vizate de acesta că suferi de una din afecțiunile următoare: TBC, diabet, boli maligne, sindroame de malabsorbție gravă, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, insuficență renală cronică, epilepsie, astm bronșic, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, infestare cu virusul HIV sau bolnav de SIDA, poliatrită juvenilă, handicap locomotor.

Dosarele pentru obținerea bursei sociale vor fi depuse la secretariatul facultății de care aparții și trebuie să conțină:

  • cerere tip în formatul impus de facultate;
  • documente privind veniturile, se găsesc în detaliu aici.

Pentru mai multe detalii, poți găsi metodologia aici. Dacă mai ai nelămuriri și nu știi ce e de făcut, scrie-ne la adresa info@sisc.ro, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp.

 Ana-Maria Simion

Membru al Departamentului Educațional

You may also like...