Un ultim omagiu adus d-lui Rector Ion Gheorghe Roșca

“Those we love don’t go away, they walk beside us every day.”

Atunci când un om părăseşte această lume se goleşte un colţ din sufletul celor care l-au cunoscut. Nu se goleşte pentru a primi un alt om în loc, se goleşte doar pentru a se umple cu amintiri. Sâmbătă, 6 aprilie s-au golit holurile ASE-ului şi toate amfiteatrele din Cibernetică. Sâmbătă, domnul profesor şi domnul Rector Roşca s-a stins din viaţă. În colţul sufletelor noastre rămâne o privire caldă şi o dăruire infinită pentru universitatea în care învăţăm.

Studenții Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică alături de SiSC (Sindicatul Studenţilor din Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică) regretă profund dispariţia domnului profesor, transmite condoleanţe familiei şi se înclină cu respect în faţa dedicării sale pentru universitatea noastră.
În locul în care a fost un om, nu poate fi niciodată un alt om.

“Primul lucru care mi-a venit în minte, când am aflat de trecerea în nefiinţă a domnului profesor Ion Roşca a fost regretul de a nu-i fi oferit distincţia de Profesor Bologna, pe care o merita poate cel mai mult. Rar se mai întâmplă în zilele noastre ca un profesor să aibă amfiteatrul plin, fără să fi făcut măcar o data o listă de prezență. Studenții de la CSIE au avut privilegiul de a îl cunoaște dincolo de statutul de Rector. Sunt convinsă că nu întâmplător “Dumnezeu a ales ca Omul, care şi-a dedicat viaţa binelui universităţii noastre, să se contopească în eternitate cu data de naştere a instituţiei pe care a iubit-o şi a slujit-o.”
Dana Nicula – Președinte SiSC 2009-2011

“Rămâne imaginea de la catedra din 2103 la primul curs de Bazele programării şi o zi cu soare din faţă de la Comerţ când ne întâmpinam noii colegi. Dar nu eram doar noi şi soarele. Era şi dumnealui şi emana atâta energie încât ne era imposibil să nu ne strângem în jurul său. Oricine a fost acolo ştie că aceasta este reţeta pentru ca parteneriatul student – profesor să existe şi să fie valorificat la maxim. Pentru aceea zi frumoasă vă mulţumesc!”
Aura Pană – Președinte SiSC 2011

“Nu ne este dat foarte des în viață să întâlnim oameni care să fie deschiși, calzi și foarte fermi deopotrivă. Apropierea domnului profesor față de studenți și față de asociațiile studențești ne-a motivat să ne stabilim idealuri înalte, să îndrăznim, pentru că știam că avem susținerea unui om de încredere. Sindicatul Studenţilor din Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică se înclină cu respect în fața omului care ne-a certat de fiecare dată când am greșit, ne-a susținut atunci când i-am cerut ajutorul și, înainte de toate, niciodată nu a rămas nepăsător față de solicitările și propunerile noastre. Pentru toată dedicarea, vă mulțumim domnule profesor! Cu multă gratitudine vă vom păstra în amintirea noastră!”
Natalia Constantinescu – Președinte SiSC 2011-prezent

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

You may also like...