Transport Gratuit

Elevii și studenții au o viziune modernă, ei reprezintă viitorul, sunt plini de inspirație, aduc ideile inovatoare în societate și astfel, ei urmează să aleagă direcția în care va evolua țara.

Una dintre bucuriile vârstei de 18 ani o reprezintă dreptul de a avea o voce în ceea ce privește evoluția țării în care studiezi și în care vei lucra, acest lucru fiind posibil prin dreptul de vot. Apare însă un impediment atunci când, ca şi student, ești obligat să te deplasezi între amfiteatrul facultății și secția de vot din orașul tău.

Pentru soluționarea acestei probleme, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a solicitat obținerea transportului gratuit pe calea ferată română, în vederea exercitării dreptului la vot la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016, de către elevii și studenții din România.

Astfel, Guvernul României a adoptat în data de 29 noiembrie 2016 o Ordonanță de Urgență privind solicitarea depusă de ANOSR, având ca scop asigurarea dreptului la vot al tinerilor.

Elevii și studenții cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit cu trenul, din localitatea în care studiază spre localitatea de domiciliu, în perioada 8-12 decembrie.

Călătoria gratuită se va acorda dus-întors, cu trenurile Regio si InterRegio, clasa a II-a. Elevii și studenții pot beneficia de călătoria dus în perioada 8-11 decembrie 2016, iar de călătoria de întoarcere în zilele de 11 și 12 decembrie 2016.

Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, pe baza actului de identitate și a carnetului de elev/student. Pe biletul de călătorie se va menționa numele și prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, precum și calitatea de elev/student. Este obligatorie procurarea biletului dus-întors.

Votul tău contează! Sindicatul Stundenților din Cibernetică te încurajează să arăți că îți pasă de viitorul țării! Alege să nu fii indiferent!

Alexandru Demidov
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

You may also like...