Suflete de copii în Facultatea de Cibernetică

La inițiativa unui fost membru ANOSR, actual profesor pentru programul Teach for Romania, s-a organizat în data de 20 mai o prezentare a Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice București. Această scurtă prezentare a durat în jur de o oră.

Câțiva membri ai Sindicatului Studenților din Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) au avut plăcerea de a fi alături de 40 de elevi de clasa a VIII-a pentru a-i pune la curent cu ce se întâmplă prin facultate.

Pentru a-i primi cum se cuvine pe elevi, membrii SiSC i-au întâmpinat încă de la intrarea în facultate plini de voie bună și energia necesară pentru a povesti câte ceva din experiența lor.

La parterul facultății, domnul Decan prof. univ. dr. Marian Dârdală a ținut un scurt discurs și i-a primit pe aceștia cu un zâmbet larg, interacționând prin întrebări la care s-au ridicat câteva mânuțe pentru a răspunde.

Pentru a crea o legătură mai strânsă am început activitatea cu un energizer. Monica Andrei, SiSCot din departamentul HR a coordonat jocul numit ”Arâstâșa”. Copiii au fost foarte încântați și am reușit să ne împărțim reciproc energie pozitivă.

Cu multă voie bună am pornit într-un mic tur al facultății. După ce le-a fost prezentată atât clădirea Virgil Madgearu, cât și facilitățile pe care le au studenții ce studiază în această facultate, elevii au devenit mult mai impresionați.

Cel mai fericit moment al lor a fost atunci când au avut șansa să intre într-o sală de curs, sala 2104 din Clădirea Virgil Madgearu, unde cu mult drag au luat loc în bănci și priveau către noi, SiSCoții, așteptând alte dezvăluiri.

În timp ce ei erau ochi și urechi la ce spuneam noi, au luat la cunoștință concepte esențiale pentru un student: ce este o serie sau o grupă și care este numărul de studenți ce o compune, ce este o sală de curs sau de seminar, ce face videoproiectorul, care sunt specializările facultății CSIE, cu ce se ocupă fiecare și multe alte detalii de care au părut foarte surprinși.

De asemenea, le-am concretizat și conceptul de organizație studențească. Le-am adus la cunoștință proiectele noastre, explicând pe înțelesul lor care este scopul organizării acestora. Au avut plăcerea de a vedea câteva din materialele de promovare online și offline.

În final am încheiat cu o întrebare și anume: ”Știți acum ce înseamnă un voluntar?”. Un elev, pe nume Mihai, ne-a impresionat cu răspunsul lui, acesta fiind: ”Voluntarii fac lucruri frumoase pentru a ajuta alți oameni, fără a primi ceva material în schimb. Tot ce primește acest voluntar este energie și voie bună. Când ești voluntar te ajuți pe tine, ajutându-i pe alții.”

Coșerea Nicoleta Cristina,

Membru Departament Public Relations

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

You may also like...