Studenţii Reprezentanţi din ASE   

… sunt de două feluri. Unii pe care nu i-ai mai lasă să plece şi unii care uită să mai plece.
Buni sau răi, ei sunt cei care fac legătură între problemele tale şi oamenii în ale căror atribuţii intră soluţionarea lor. O să-ţi alegi la începutul anului universitar un şef de grupă şi un şef de serie. Cu şeful de grupă e relativă treaba. Uneori îl mai alege secretara pe cel cu media cea mai mare din grupă, dar dacă nu eşti de accord, e dreptul tău să îl schimbi. Media nu e o garanţie a alturismului sau a responsabilităţii, aşa că e posibil să nu fie cel mai relevant criteriu atunci când îţi alegi liderii.
Şeful de serie îl alegi la un curs. Vei şti la care! Vor veni nişte băieţi simpatici să îţi spună că trebuie să alegi un student care să-ţi programeze examenele. Atribuţiile lui sunt mult peste ceea ce se prezintă, dar din păcate unii dintre colegii noştrii se limitează la asta pentru că nu-i învăţa nimeni ce şi cum să facă. De fapt nu ştiu ei cui să se adreseze …
Şefii de serie formează un Consiliu Consultativ al Studenţilor. Printre ei se regăsesc idealişti, demagogi, oameni puşi pe treabă sau pe zâmbete. Din rândul lor se aleg 11 studenţi care vor face parte din Consiliul Facultăţii. Aceştia participă la şedinţe şi îşi exprimă opinia cu privire la problemele care afectează studenţii ridicate la momentul respectiv sau vin cu diverse propuneri.
Din cei 11 se mai aleg 2 care vor reprezenta studenţii Facultăţii de Cibernetică la nivel de Universitate, prin intermediul Senatului Studenţesc. La rândul lui Senatul Studenţesc are un birou permanent format din Preşedinte, doi vicepreşedinţi şi doi secretari şi e împărţit în două departamente: Social şi Profesional.
Ponderea studenţilor atât în Consiliul Facultăţii cât şi în Senatul Universitar este de 25%, mulţumită organizaţiilor studenţeşti care au protestat pentru dreptul la reprezentare al studenţilor şi introducerea acestui amendament în Legea Învăţământului.
Calitatea reprezentării intereselor tale stă în oamenii pe care îi alegi. Îţi recomand să o faci cu responsabilitate şi să reţii că 2/3 din studenţii unei serii pot schimba oricând un reprezentant ineficient. Fă un exerciţiu de implicare şi ia parte la democraţia din Universitate!

You may also like...