Studentii au raspuns afirmativ inivitatiei ANOSR de a participa la vot

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania doreste sa isi exprime respectul si aprecierea fata toti tinerii carora le pasa de viitorul acestei tari si au iesit ieri la vot, lucru care s-a remarcat in intreaga tara prin sesizarile aduse de catre colegii nostri si prin reflectiile din presa.

In ultimele doua saptamani am demarat Campania ”Nu votezi, Nu contezi!”, un manifest prin care ANOSR cheama studentii si tinerii cu drept de vot sa isi exercite dreptul de a fi parte din cei care decid cine este Presedintele Romaniei pentru urmatorii 5 ani. Aceasta campanile a dorit instigarea spiritului civic in randul studentilor si tinerilor iar acest lucru a fost foarte vizibil mai ales in mediul online, unde mesajul nostru a fost sustinut de peste 20 000 de tineri si a ajuns la peste 500 000 de altii, astfel numarul mare de studenti prezenti la urne se datoreaza si acestei campanii nationale.

Cu toate ca multi dintre studenti au intampinat probleme in unele sectii de votare, datorate organizarii deficitare a Biroului Electoral Central si a Ministerului Afecerilor Externe, per total s-a sesizat un numar semnificativ de votanti din randul populatiei tinere. Acest lucru denota clar ca aceasta categorie de populatie nu ar trebui ignorata, ca tinerii au ceva de spus in aceasta tara, faptul ca si acestia simt toate problemele din sistemul educational si vor o schimbare adevarata.

Astfel, prin intermediul acestui articol ANOSR doreste sa continue apelul catre toti studentii si tinerii din Romania, sa nu se descurajeze in urma problemelor aparute in primul tur de scrutin si sa mearga la vot si in 16 noiembrie. Este un lucru esential pe care orice cetatean roman ar trebui sa il faca, mai ales populatia tanara, deoarece noi reprezentam viitorul si noi ar trebui sa avem un cuvant de spus cu privire la cine ne va conduce tara in urmatorii 5 ani. Totodata vrem sa tragem atentia faptului ca votul este un drept sacru dobandit de o mana de oameni care credeau in democratie si in schimbare si nicidecum nu e de vanzare.

Pe aceasta cale cerem Biroului Electoral Central si autoritatilor competente sa faca toate demersurile pentru ca pe 16 noiembrie sa nu mai avem situatii in care studentii sa nu poata vota din cauza unor aspecte birocratice care nu sunt rezolvate la timp.

“Ne bucuram sa vedem ca studentii au participat la votul de duminica in numar atat de mare, este o dovada ca generatia tanara este intr-adevar preocupata de viitorul acestei tari. Votul studentilor este unul extrem de important pentru Romania, deoarece ei reprezinta viitoarea clasa intelectuala a tarii, iar votul lor nu poate fi cumparat cu mesaje sterile sau pachete cu zahar si ulei. Cu toate acestea, speram ca pe 16 noiembrie Biroul Electoral Central sa nu mai fie depasit de situatie si sa permita tuturor studentilor sa voteze in conditii normale, pentru ca e inadmisibil ca in anul 2014 sa ingradim dreptul unor cetateni de a vota din cauza lipsei de papetarie. Ne bucuram ca am distrus mitul neparticiparii studentilor la vot – lucru sesizat si de candidatii la alegeri si asteptam in continuare mesaje legate de viziunea viitorului presedinte despre educatie si despre problemele tinerilor din Romania.”, declara Cristi Popescu – Presedinte ANOSR

Dragi colegi, nu va lasati descurajati, fiti niste cetateni integri si mergeti la vot! Este dreptul vostru, exercitati-l!

Persoane de contact:

Cristi POPESCU – Președinte ANOSR
Tel: 0754 676 460
E-mail: cristi@anosr.ro

Andra MICLĂUȘ – Vicepreședinte Relații Publice ANOSR
Tel: 0725 920 781
E-mail: andra@anosr.ro

You may also like...