Practic, ai nevoie de asta!

Stagiul de practică este o activitate obligatorie din programa studenților în an terminal, în care pe parcursul a 3 săptămâni lipsite de cursuri, studenții “lucrează” la o companie aproximativ 6 ore pe zi. Activitatea practică joacă un rol foarte important în pregătirea studenților pentru piața muncii.

Programul de practică oferit de ASE este un proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, și care oferă peste 400 de locuri de practică pentru studenți în cadrul unor companii renumite precum Microsoft, IBM, Siveco, Vodafone, Raiffeisen Bank etc. Distribuirea studenților la bazele de practică se face în funcție de medie și de opțiunile exprimate.

Fiecare student va avea ca și coordonatori un profesor din facultate și un angajat din cadrul companiei. Așadar, profitați de îndrumarea lor și colaborați cât mai mult cu aceștia, pentru ca activitatea voastră practică să fie cât mai productivă și să se ridice la standardele cerute. Nu uitați că activitatea practică se finalizează cu o notă care valorează 5 credite și care se calculează ca medie a evaluărilor celor doi coordonatori.

Pentru a obține un loc de practică în cadrul unei companii colaboratoare a facultății, studenții din anul III, ciclul licență, trebuie să depună la secretariat cererea de desfășurare a stagiului de practică și formularul cu opțiunile pe baze de practică. Aceste documente se pot descărca de pe www.spin.ase.ro și se depun simultan până la data limită, 30 noiembrie 2012. Tot în perioada următoare vor fi anunțate întâlniri și selecții ale firmelor organizatoare.
Andreea Olaru
Departament Educațional

SiSC Tip: Dacă nu se ține proful de tine, ține-te tu de el!

You may also like...