SiSC îți sare în ajutor în alegerea opționalelor pentru anul 3!

Dacă nu ai început să scrii la licență,  iar gestiunea financiară a întreprinderii, antreprenoriatul sau  negocierile internaționale sunt istorie pentru tine, înseamnă că a venit timpul să alegi opționalul pentru anul 3.

Cercetări Operaționale, cibernetică, sondaje, demografie, multimedia, tehnologii web…

O nouă listă de opționale,  o nouă provocare.

Anul trecut te-ai lăsat condus de instinct și ai decis să mergi după criteriul „care sună mai bine”? Ce spui dacă de data aceasta consulți experiențele colegilor mai mari? Hai să vedem ce au avut de spus  Nicoleta, Victor, Lavinia,  Aura și Alexandru despre opționalele urmate!

 

Mihai Aura- Cercetări Operaționale

Opționalul de cercetări a fost un opțional rezonabil și  foarte interesant. Seminariile sunt foarte utile și foarte bine structurate. Dacă ești student la informatică  sau  statistică este o oportunitate perfectă să îți extinzi orizonturile și să ai cunoștințe de cercetări operaționale, o continuare a materiei studiate în anul 1.

Stoica Lavinia – Cibernetică

Decizia de a face opționalul de cibernetică am luat-o datorită unui program drăguț în care am lucrat în anul doi (NetLogo) și cu care am sperat că o să iau contact din nou. Acest lucru nu s-a întâmplat, dar am avut bucuria de a colabora cu cea mai bună profesoară, care a reușit să ne învețe nu doar lucruri specifice materiei, dar și multe noțiuni pe care orice student ar trebui să le cunoască. Așadar, recomand cu drag opționalul de cibernetică.

Davidică Nicoleta- Sondaje

 

Opționalul de Sondaje se bazează pe aprofundarea  noțiunilor legate de statistică. În cadrul acestuia, am studiat tipurile de sondaje, cum anume se realizează prelucrări pe baza răspunsurilor primite din partea respondenților și cum se formulează concluzii corecte, necesare apoi luării diverselor decizii.  Pe lângă partea de teorie si aplicații din cadrul cursului și al seminarului,  am  avut de realizat un proiect pe baza unor date reale, obținute prin aplicarea unui sondaj pe un eșantion de persoane. Așadar,  dacă sunteți interesați să înțelegeți mai bine anumite tehnici statistice de culegere,  prelucrare și interpretare a datelor,  vă recomand să  urmați acest opțional!

Secu Alexandru- Demografie

 

Demografia reprezintă un prilej de a cunoaște mai bine orice oraș,  făcându-i o analiză statistică meticuloasă. Din punctul meu de vedere, această materie te ajută să îți fixezi noțiunile de bază, analizând astfel populațiile, grupându-le pe sexe, vârstă, stare civilă etc. Toate acestea te ajută  să  îți  dai seama de situația actuală,  făcând o comparație cu datele din trecut.

Bolog Victor- Tehnologii Web

 

Tehnologii Web este o materie a cărui titlu sugerează  foarte bine ceea ce vei învăța în timpul cursurilor. Principalul scop al acestei materii este de a oferi cunoștințe de bază și de ansamblu în ceea ce privește construirea aplicațiilor web. La această materie vei folosi limbaje de front-end: HTML, CSS,  JavaScript, dar și de back-end:  PHP in principal.  În ceea ce privește nota  finală,  este în mare parte reprezentată  de proiect ( 50%  ) .  La acest proiect va trebui să  realizezi o aplicație Web,  iar examenul este un test de tip grilă cu 20 de întrebări.

Acestea fiind spuse, tot ce mai ai de făcut este să accesezi pagina personală și să alegi opționalul  pe care vrei să îl urmezi anul viitor.

 

Pentru alte informații sau nelămuriri, te rugăm să ne contactezi la adresa: info@sisc.ro.

 

 

Vidroiu Adelina-Andreea

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică(SiSC)

 

You may also like...