Ședință Senat Universitar

 

Pe 27 mai 2015 a avut loc ședința extraordinară a Senatului Universitar din Academia de Studii Economice București, la care a luat parte atât conducerea universității noastre, cât și studenții reprezentanți. Membrii SiSC au fost prezenți la această întâlnire pentru a afla propunerile și modificările aduse și, bineînțeles, pentru a vă ține la curent pe voi!

Vă prezentăm cele mai importante subiecte abordate din cadrul ședinței:

➔    a fost propusă interzicerea utilizării telefoanelor mobile atât pe parcursul seminariilor cât și a cursurilor, însă propunerea NU a fost aprobată!

 

➔    referitor la Drepturile și îndatoririle studentului ASE, s-a adus în discuție Metodologia privind tipurile de taxe percepute în Academia de Studii Economice, reducerea acestora și scutirea de plată. Totodată, un alt aspect abordat a fost ca examenul pe calculator să fie trecut ca fiind o formă de evaluare.

 

➔    eliminarea din regulamentele ASE a tuturor prevederilor cu privire la Codul Studentului, păstrându-se doar Codul Studentului în variantă oficială; documentul emis de Ministerul Educației ca anexă  a fost aprobat.

 

➔    a fost propus să se elimine în totalitate prezența obligatorie la cursul de Educație fizică ca și criteriu de eligibilitate pentru menținerea locului la buget; propunerea a fost admisă, dar prezența la aceste ore rămâne în continuare criteriu pentru promovarea anului, semestrului.

 

➔    a fost modificat numărul total de locuri de la buget din cadrul ofertei educaționale pentru anul academic 2015-2016. Noua cifra de școlarizare actualizată se poate găsi pe site-ul oficial www.ase.ro.

 

➔    a fost aprobată decizia ca studenții străini să poată beneficia de un an de pregătire pentru învățarea limbii române contracost.

➔    s-a aprobat propunerea de înființare a Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră în ASE.

 

Nu uitați, SiSC vă informează cu tot ce se întâmplă pe plan academic în CSIE și nu numai! Pentru orice fel de întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne scrieți pe adresa: info@sisc.ro!

Succes în sesiune!

You may also like...