Se apropie examenul de licenţă!

Examenul de licență reprezintă ultimul pas pe care tu, ca proaspăt absolvent, trebuie să îl faci pentru a încununa cu succes un drum pe cât de frumos, pe atât de solicitant pe care l-a reprezentat perioada celor trei ani de facultate. Dat fiind faptul că acest moment din viața unui absolvent este foarte important, nu trebuie să faci niciun compromis cu privire la pregătirea, înscrierea sau susținerea acestui examen.

Desfășurarea examenului se bazează exclusiv pe expunerea orală a cunoștințelor fundamentale și a celor specifice – prezentarea/argumentarea lucrării. Practic, vor exista două probe și vei primi o notă pentru fiecare dintre ele: prezentarea lucrării de licență și evaluarea lucrării propriu-zise, nota finală fiind media celor două. Fiecare reprezentant al comisiei va acorda independent câte o notă pentru fiecare dintre cele două probe.

Comisia de evaluare (formată din președinte, membrii și secretar) va nota prezentarea lucrării și îți va pune întrebări specifice despre realizarea acesteia, funcționalități ale eventualelor soft-uri, etc. Aceste întrebări au rolul de a convinge reprezentanții comisiei că lucrarea este una originală și se bazează pe cunoștințele tale. Profesorul tău coordonator va fi membru cooptat al comisiei care te va evalua.

Trebuie să ții cont de faptul că pentru a promova trebuie ca nota pentru fiecare probă să fie minim 5, iar nota finală să fie minim 6. Comunicarea rezultatului final se va face prin intermediul paginii personale.

Calendarul studentului oferă următoarele date cheie în legătură cu desfășurarea examenului de licență:

  • 30 iunie – 4 iulie: au loc înscrierile pentru susținerea examenului de licenţă;
  • 16 iulie – 19 iulie: susținerea examenului de licență;
  • 20 iulie – 22 iulie: afișarea rezultatelor (pe pagina personală);
  • începând cu 22 iulie: eliberarea documentelor de absolvire a studiilor universitare de licență;

Pentru orice fel de nelămurire în legătură cu examenul de licență și tot ceea ce ține de acesta, nu ezita să te informezi în cel mai scurt timp posibil de la secretarul de an și de la prodecanii/decanul facultății. De asemenea, poți apela cu cea mai mare încredere la membrii din SiSC. Cu siguranță vei primi toate răspunsurile de care ai nevoie.

Cu speranța că licența nu mai are nimic de ascuns pentru tine, Sindicatul Studenților din Cibernetică îți urează mult succes la acest examen și inspirație în alegerea drumului pe care îl vei urma mai departe.

Mihai Avramescu
Membru al Departamentului Educaţional

You may also like...