Scrisoarea deschisă pentru viitorul României

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) în care Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) este membru, a lansat astăzi în cadrul unei conferințe de presa Scrisoarea deschisă pentru viitorul României. Ea se adresează Parlamentului României, Guvernului României, Candidaților pentru Parlamentul României, Președinților Partidelor Politice din România.

SiSC, alături de ANOSR, Consiliul Tineretului din România, Colegiul Medicilor din România, Consiliul Național al Elevilor, Asociația Medicilor Rezidenți, Global Romanian Society of Young Professionals și Academia de Advocacy, în calitate de semnatari inițiali, atrag atenția asupra problemelor majore ale tinerilor, în special a studenților și tinerilor absolvenți din educație și sănătate. Scrisoarea cuprinde și o analiză a argumentelor principale care stau la baza inițiativei!

Printre altele, semnatarii cer:
– Acordarea a 6% din PIB pentru Educație, inclusiv pentru investiții în cămine, cantine, creșterea subvenției cămine-cantine și alte investiții, dar și pentru reîntregirea finanțării universităților de către stat pentru a permite revenirea salariilor profesorilor.
Creșterea veniturilor tinerilor absolvenți din educație și sănătate
Acordarea importanței cuvenite vocii studenților, în cadrul universităților, dar și național

Scrisorii îi sunt atașate cele trei pachete legislative care vizează finanțarea, angajabilitatea, respectiv democrația în mediul academic.
SiSC încurajează semnarea petiției online ”Respectati viitorul Romaniei!” care reprezintă scrisoarea deschisă de susținere a priorităților studenților!

Cu drag,
Echipa SiSC

You may also like...