Review SSC 3 martie 2014

Astăzi, 3 martie 2014, a avut loc cea de-a 6 întâlnire a Students Speakers Club, desfăşurată în intervalul 15:00 – 17:00 în cafeneaua din Librăria Bastilia. Proiectul SSC este realizat o dată la 2 săptămâni, de către SiSC în parteneriat cu Paul Ardeleanu.

Scopul întâlnirilor este acela de a crea un mediu prietenos pentru studenţi, în care aceştia să îşi dezvolte abilităţile de comunicare şi vorbit în public.

Întâlnirea a început cu o scurtă prezentare ţinută de colegul nostru, Alexandru Obretin, după care, cuvântul a fost dat vorbitorilor.

Primul discurs pregătit a fost ţinut de către Marius Mocanu, care a încercat să ne vorbească despre Ipocrizie şi cum se manifestă ea în viaţa de zi cu zi.

Aşa cum ne-am obișnuit la fiecare şedinţă, fiecare discurs este însoţit de către 4 feedback-uri oferite de publicul prezent.

Cel de-al doilea discurs fost cel al Mihaelei Furtună, studentă la Facultatea de Teologie, secţia de asistenţă socială. Mihaela ne-a vorbit despre Schimbare şi cum trebuie să ne stabilim priorităţile astfel încât să simţim că ne trăim viaţa în modul în care ne dorim. De asemenea, punctele forte ale discursului au fost legate de cele 5 moduri de a iubi, o referinţă la cartea “The Five Love Languages” a lui Gary Chapman, cât şi despre curajul de a ne schimba atitudinea, în faţa încercărilor.

SSC vrea să cultive curajul de a vorbi în public, iar astăzi Alexandru a selectat 5 voluntari dinitre cei prezenţi, pentru un exerciţiu de improvizaţie cu teme cât mai diverse.

Ca de fiecare dată, între exerciţiul de improvizaţie și discursul ultimului vorbitor are loc pauza de 10 minute, timp în care participanţii pot să socializeze şi în acelaşi timp să se înscrie pentru sesiunea de pitch-uri, care le va oferi posibilitatea să ţină un discurs data viitoare.

Pitch-urile au fost ţinute de 7 doritori de a-şi învinge teama de a vorbi în public, dintre care 4 au fost prezenţi pentru prima dată la o întâlnire SSC.

A urmat ultimul discurs pregătit, cel a lui Agnes Bolovan, care ne-a vorbit despre Timiditate şi cum să o depăşeşti, cum să capeţi mai multă încredere în tine, precum şi despre importanţa de a ieşi din zona de confort.

Cei care îşi vor pregăti discursurile la întâlnirea de pe 17 martie sunt: Tănase Cucliciu, cu tema Iluzionismul, Alex Crîjman, cu tema Manipularea Religiilor şi Albert care ne va vorbi despre Succes.

Întâlnirea de astăzi a fost plină de surprize plăcute şi cu un public care creşte din ce în ce mai mult.
Tinerii care vin aici sunt motivaţi să îşi depăşească una dintre cele mai comune, dar şi distructive limite, aceea de a vorbi în public.

Nu mai amâna dezvoltarea ta şi vino la cea de-a 7 a întâlnire SSC.

Sfatul săptămânii: Stabileşte-ţi priorităţile şi ia deciziile care te avantajează!

Teodor-George Dumitrescu

You may also like...