Restanțe și măriri

Sesiunea este o perioadă importantă pentru orice student, fiind momentul în care poți verifica noțiunile acumulate în timpul semestrului. De asemenea, este o etapă stresantă, în care trebuie să dai dovadă de responsabilitate, organizare personală și multă perseverență. Din păcate, nu întotdeauna rezultatele obținute sunt și cele așteptate. Dar pentru astfel de situații, sesiunea de reprogramare îți oferă încă o șansă pentru a-ți demonstra cunoștințele.

Pentru anul universitar 2016 – 2017, sesiunea de reprogramare a examenelor la studii universitare de licenţă cu frecvenţă, cu frecvenţă redusă şi la distanţă, anii I şi II de studii, este în perioada 3 – 12 iulie. În aceste zile, poți susține evaluările de la care ai absentat sau pe care nu le-ai promovat, indiferent de numărul punctelor de credit acumulate.

Pentru a susține evaluarea în cadrul sesiunii de reprogramare este nevoie să achiți taxa în valoare de 75 lei per examen, excepție fiind cazul în care ai absentat în sesiunea de examinare corespunzătoare semestrului în care este programată disciplina, conform planului de învățământ aferent anului universitar în care ești înscris. De asemenea, în cazul absenței la sesiunea de reprogramare, evaluarea ulterioară se va plăti, indiferent de motivul absenței.

În cazul în care dorești să îți îmbunătățești nota la una dintre disciplinele promovate, în sesiunea de reprogramare a aceluiași an, poţi depune o cerere de resusţinere la secretariatul facultății, cu patru zile înainte de începerea sesiunii de reprogramare. Totodată, este necesar sa achiți o taxă în valoare de 10 lei per reevaluare. Poți resusţine maximum două evaluări, singura condiție fiind să fii student integralist. În cazul în care nota obținută este mai mică decât cea inițială sau în cazul absenței de la reevaluare, se păstreză nota acordată inițial. Reexaminarea pentru mărirea de notă nu se poate repeta.

Pentru a fi admis la evaluare este nevoie să achiți taxa cu cel puțin două zile lucrătoare înainte de susținerea acesteia, la una dintre casieriile universității sau cu cel puțin patru zile lucrătoare la ghișeele băncilor agreate de Academia de Studii Economice din București. Această condiție se aplică atât în cazul în care îți dorești să-ți îmbunătățești nota, cât și în cazul unei restanțe. Pentru situația în care ești reînmatriculat și nu te-ai prezentat la sesiunea normală, este nevoie să achiți taxa pentru sesiunea de reprogramare.

Ce altceva ar trebui să mai știi este că taxa pentru resusținerea examenului se aplică și în cazul în care nu ai mai avut alte restanțe anterior, iar dacă ai absentat la un anumit examen nu sunt necesare alte demersuri pentru a-l putea resusține în această sesiune (mai exact, nu este nevoie să depui o cerere și nici să plătești taxa).

Centralizare restanțe anul I

restante-mariri-1restante-mariri-2restante-mariri-3restante-mariri-4restante-mariri-5

Centralizare restanțe anul II

restante-mariri-9restante-mariri-10restante-mariri-11

În caz de orice nelămurire ne poți contacta la adresa de e-mail info@sisc.ro – vei primi un răspuns într-un timp cât mai scurt.

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC) îți urează să treci sesiunea de reprogramare cu brio și la final să nu ai nici o restanță! Mult succes!

„Eşecul e pur şi simplu şansa de a încerca din nou, de data asta cu mai multă încredere.”

Izabela Bostan și Alexandru Demidov
Membri Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

You may also like...