Reprezentarea studenţilor la nivel de cămine şi cantină

Studenţia este o provocare pentru fiecare dintre noi, iar viaţa într-un cămin poate fi asemănată cu un câmp de luptă, de multe ori. Mulţi ne trezim singuri, pe cont propriu, într-un oraş necunoscut, iar facultatea ne oferă un cămin şi cantină. Vrei să ştii cum poţi să devii reprezentant al studenţilor la nivel de cămin şi cantină şi ce responsabilităţi îţi vei asuma? Ei bine, Sindicatul Studenţilor din Cibernetică s-a gândit din nou la tine şi vrea să îţi ofere informaţii legate de cum poţi să contribui la o bună convieţuire în perioada de studenţie. Trebuie să ştii că orice student se poate alătura comitetului de cămin sau cantină.

Cum poţi să faci acest lucru?

La începutul anului universitar, studenţii unui cămin sunt anunţaţi cu o săptămână mai devreme la avizier, că pot alege prin vot secret comitetul de cămin şi preşedintele care îl va conduce.

Ce rol are acesta?

Comitetul de cămin joacă un rol importat, deoarece membri îşi asumă responsabilitatea pentru o bună funcţionare a acestuia şi sunt obligaţi să monitorizeze activitatea din cămin. Comitetul are obligaţia de a colabora şi a rezolva problemele apărute pe parcurs cu administratorul de cămin şi cu reprezentanţii Senatului Studenţilor. Activitatea se desfăşoară într-un program stabilit în camera alocată drept sediu.

De asemenea, să nu uităm că o masă sănătoasă joacă şi ea un rol important în viaţa unui student, de aceea comisia la nivel de cantină trebuie să îşi asume o serie de atribuţii.

Vrei să ştii care sunt acestea?

Responsabilii trebuie să: verifice calitatea alimentelor servite, să întocmească meniurile şi să monitorizeze costurile şi preţurile alimentelor, verifică modalitatea şi programul de servire şi de asemena trebuie să analizeze şi să propună soluţii cu privire la posibile reclamaţii ale studentilor sau sugestii pentru o mai bună funcţionare a cantinei. Toate aceste aspecte se fac în prezenţa a cel puţin trei membri din Comisia cantină.
Trebuie să ştii că regia de cantină se stabileşte de către Consiliul de Administraţie, la propunerea serviciilor de resort ale ASE şi cu consultarea Comisiei cantină.

Dacă doreşti să devii reprezentant, Sindicatul Stundenţilor din Cibernetică te încurajează şi îţi va fi alături. Mult succes!

Demian Carmen Diana,
Membru al departamentului Educaţional

You may also like...