Raportul de Implementare a Statutului Studentului în ASE

Ești student și ar trebui să fii conștient de drepturile și obligațiile pe care le ai în această calitate. O persoană care își cunoaște drepturile are toate armele necesare pentru a le folosi atunci când o anumită situație o cere.

Toate aceste drepturi sunt stipulate într-un document denumit Statutul Studentului sau Codul Drepturilor și Obligațiilor Studentului (așa cum apare în Legea Educației Naționale), prima inițiativă 100% studențească, propusă de ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România) și dezbătută de studenții din toate centrele universitare din țară, pe o perioadă de aproape 5 ani, până la adoptarea oficială a acestuia, pe 30 martie 2012.

SiSC împreună cu ASCIG au hotărât să lucreze la un Raport de Implementare a Statutului Studentului în ASE, tocmai pentru a vedea în ce măsură este cunoscut cadrelor didactice și studenților, dar mai ales în ce măsură este respectat. În vederea realizării raportului, a fost utilizat un chestionar ce a fost distribuit pe toate grupurile de discuții online ale studenților din ASE, pentru a colecta informațiile necesare în vederea realizării raportului. Eșantionul este reprezentativ întrucât a fost format din răspunsuri ale studenților din cele 11 facultăți din universitate, de la toate ciclurile de studii. Vă invităm să urmăriți rezultatul raportului accesând acest link.

You may also like...