SiSC se pregăteşte de proteste!

ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România) a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate vineri, 18 februarie 2011, la Galaţi că va demara acţiuni de protest ca urmare a lipsei reprezentării studenţilor, aşa cum este reflectată în Legea Educaţiei Naţionale.

În noua Lege a Educaţiei recent intrată în vigoare, este prevăzut faptul că studenţii nu mai reprezintă 25% în procesul de luare a deciziei în cadrul Consiliului de Administraţie, în luarea deciziei modalităţii de alegere a rectorului, cât şi în procesul propriu-zis de alegere a funcţiilor de conducere: rector, decan, prodecan. Practic Ministerul ne consideră incapabili să votăm, deşi democratic votăm chiar şi Preşedintele ţării! Lipsa participării studenţilor în procent de 25% în cele mai importante decizii, va afecta GRAV puterea de apărare a drepturilor noastre pe mai departe!

Amintim încă o dată faptul că noi, studenţii, reprezentăm peste 80% din comunitatea academică, astfel avem dreptul de a participa cu cel puţin o pătrime la toate deciziile care se iau în universităţi întrucât toate afectează studenţii în mod direct.

Astfel, SiSC, ca organizaţie ce reprezintă studenţii din Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, susţine poziţia ANOSR si va sprijini iniţiativele acesteia, deoarece este evident faptul că ultimele decizii adoptate de MECTS sunt inacceptabile şi descurajează implicarea noastră în procesul educaţional. Pentru că nu putem permite subminarea drepturilor studenţilor vom milita alături de ANOSR pentru ca studenţii şi reprezentanţii acestora să fie luaţi în considerare ca şi parteneri reali şi egali în procesul decizional

Alătură-te şi tu protestelor!

Luni – 28 februarie – poartă şi TU banderolă albă cu „Protestatar” şi fă grevă japoneză!
Marţi – 1 martie – Ziua cearceafurilor. Scoate-ţi cearceaful pe geam sau balcon în semn de protest. “Eşti incapabil să votezi! Semnat Ministru`”
Miercuri – Pune un cearceaf pe universitate/cămin sau cantină cu msg-ul “VREM 25% – “Drepturile studenţilor NU sunt negociabile!”
Joi – Organizaţiile vor face un colet/pacheţel pentru Minister în care vor pune: zacuscă, murături, slănină, salam şi tot ce vor considera ele de cuviinţă, cu scopul de a arăta Ministerului condiţia socială a studentului din România şi cum este să primeşti pachet cu mâncare de la mama, de la tata, lucru neexperimentat de acesta. Pachetul va fi trimis direct la MECTS.
Vineri – VENIM la Bucureşti! (studenţii din toată ţara îşi anunţă venirea la Bucureşti în data de 7 martie)
Luni – 7 martie – Proteste în faţă la MECTS

Pentru mai multe detalii sau informaţii: office@sisc.ro

You may also like...