Prima ședință Dare to Speak

     Așa cum spune și titlul, în următoarele rânduri veți afla câteva detalii despre ce s-a întâmplat la prima sesiune de lucru în cadrul ședinței Dare to Speak. Aceasta a avut loc vineri, pe date de 13 mai 2016. În cadrul clădirii Virgil Madgearu a Academiei de Studii Economice București a fost rezervată o sală pentru întreaga desfășurare, este vorba de sala 2013. Din cauza unor probleme tehnice, sala nu putea fi accesată. Echipa s-a mobilizat rapid și sala a fost imediat înlocuită, și anunțată pe paginile de socializare, cu sala 2103 din aceeași locație.

     Sesiunea de lucru a început la ora 18:00 și în urma prezentării proiectului de către coordonatori, doamnei Zoia Zărnescu a avut plăcerea de a fi prima care a reușit să împartă cu publicul nostru câteva tehnici importante pentru a deveni un bun public speaker. Aceasta a pus accent pe limbajul non-verbal. A reușit să surprindă publicul prin exemple concrete și detaliate a unor diferite situații ce pot fi întâlnite în timpul susținerii unui discurs. Cel mai entuziast moment a fost când întreg publicul era în picioare și practica jocul propus de către doamna Zoia Zărnescu. În urma acestui mic joc publicul a reușit să perceapă care este postura unui adevărat public speaker. Tehnicile acestea au fost ușor de implementat și bune de pus imediat în aplicare. Cu siguranță fiecare persoană prezentă în sală a rămas cu un bagaj important de informații în ceea ce privește viitorul în care aceștia vor susține un speech.

     Cel de-al doilea speaker ce a fost de mare ajutor publicului cu tehnici importante a fost Andrei Aradits. A reușit să surprindă publicul prin tehnici folosite în actorie care s-au dovedit a fi foarte productive. A avut voluntari pentru a exemplifica fiecare tehnică. În cea mai mare parte Andrei Aradits a insistat să evidențieze faptul că punctul de concentrare este cel mai important. A dovedit că atunci când îți setezi un punct de concentrare discursul tău devine mult mai relaxant. Timpul a trecut foarte repede și toate tehnicile au fost de mare ajutor.

     Și nu se termină aici. Cu ajutorul lui Andrei Nichifor, membru al echipei Dare to Speak în departamentul de Human Resources, publicul a avut parte de un training despre feed-back și feed-forward. Și Andrei a folosit voluntari din public pentru a evidenția aceste tehnici și modalități de a oferi feedback.

     În urma training-ului i-am ascultat pe Vlad Mogoș și Alexandru Obretin care au avut plăcerea să împartă cu noi puțin din experiența lor și să își susțină punctele de vedere în speech-uri interesante ce au menținut publicul entuziast.

     Ambii speakeri, cât și cei care au avut curajul să iasă în față să țină un speech au fost premiați cu ajutorul sponsorilor noștri. La finalul evenimentului 3 persoane din public au fost și ele premiate printr-o selecție aleatoare.

Cristina Coșerea,
Departament Relații Publice

You may also like...