Ne distrăm și ajutăm

Miercuri, 17 decembrie, începând cu orele 19:00, membrii SiSC (Sindicatul Studenților din Cibernetică) au organizat un concurs de laser tag în cadrul proiectului Academia SpEranței. Evenimentul a avut loc la Laser Megazone ( http://lasermegazone.ro ) și a avut drept scop strângerea de fonduri pentru copiii Centrului de Primire Urgență Copil Abuzat, din sectorul 4, ce are în îngrijire 60 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, părăsiți și abuzați de părinții lor.

Ideea de laser tag a adunat destul de mulți participanți dornici să intre pe “câmpul de luptă”, dar și să ajute cauza pentru care acest eveniment a fost organizat. Cei prezenți erau grupați în două echipe a câte 7 membri, esențial fiind în cadrul jocului să își ajute coechipierii, să lucreze în echipă, să nu renunțe și sa fie rapizi. A fost o alergatură continuă, de circa 15 minute (durata unui joc), plină de suspans, fiori, dar și amuzament.

În principal, majoritatea celor prezenți nu mai încercaseră înainte un joc de acest tip și păreau foarte dornici și încântați să vadă cum e. Ce e și mai interesant este că mulți dintre ei au jucat și de două ori, dovadă a faptului că le-a placut. Taxa de participare a fost de 10 lei, iar instructajul a fost făcut de către un angajat al locului, fiind foarte precis si explicit, astfel încât să nu fie probleme pe parcursul meciului.

Organizarea jocului a ajutat la strângerea totalului de 500 lei, reprezentând o parte importantă din frumoasa sumă de 7100 lei strânsă în cadrul întregului proiect, bani ce au adus zâmbetul pe buze unor copii neajutorați.

Academia SpEranței este un proiect caritabil bianual, care își propune să ofere un sprijin persoanelor defavorizate prin constituirea de acțiuni de strângere de fonduri astfel, organizarea jocului de laser tag a evedențiat dorința de distracție si de a ajuta a celor implicați şi a dovedit încă o dată că oamenii se pot uni într-un scop nobil.

Alina Iftode
Membru PR

You may also like...