Mesaj de interes admitere CSIE 2017

Salutare!

Numele meu este Matei și sunt Vicepreședinte Relații Academice în Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC). Alături de colegii mei, v-am pregătit o mică listă de întrebări și răspunsuri, astfel încât ne putem asigura că aveți toate informațiile relevante pentru voi cât mai rapid. Fără alte introduceri:

Q: Am media x, oare pot să intru la specializarea y?

A: Anul acesta metodologia de admitere a fost schimbată. Astfel media de admitere este compusă din 60% media de la BAC și 40% media claselor IX-XII. Acestea fiind spuse, este foarte dificil să ne pronunțăm privind creșterea sau scăderea mediilor, dar vă încurajăm să aplicați la mai multe specializări atât din CSIE, cât și la alte facultăți, pentru a vă mări șansele de a deveni studenți la ASE.

Q: Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere?

A: Dosarul de înscriere trebuie să conțină diploma de BAC, foaia matricolă, eseul motivațional, adeverință medicală tip, copie după certificatul de naștere și după buletin, 2 fotografii ¾ și bonul valoric aferent taxei de înscriere.

Important! Eseul motivațional trebuie să fie redactat în limba specializării la care aplicați. Dacă, de exemplu, aplicați la Cibernetică Economică și Informatică Economică cu predare în limba engleză, atunci dosarul trebuie să conțină două eseuri, unul în limba engleză și unul în limba română.

Q: În luna septembrie se vor mai putea înscrie și cei de la ID?

A: Da.

Q: Dacă nu mai doresc continuarea studiilor la profilul ales mă voi putea muta?

A: Da. Transferurile se pot face la finalul fiecărui an de studiu.

Q: Care sunt diferențele dintre Cibernetică, Statistică și Informatică Economică?

A: La toate cele 3 specializări materiile sunt aceleași în primele 3 semestre. După aceste trei semestre materiile se vor diversifica. Astfel, la Cibernetică materiile vor fi orientate către economie, statistică și matematică, cu alte cuvinte modelarea sistemelor economice.

La Informatică cele mai multe materii vor fi de programare, atât în anul II cât și în anul III.

La statistică cele mai multe materii vor fi de statistică, dar vei întâlni și alte materii de economie și matematică.

Q: Dacă nu am făcut programare în liceu, mă voi descurca?

A: Da, pentru că în această facultate programarea începe cu bazele. Astfel, dacă descoperi că îți place programarea, ai toate șansele să reușești.

Q: Dacă am mai multe opțiuni trebuie să fac câte un dosar pentru fiecare opțiune?

A: Nu, trebuie să ai un singur dosar pentru toate opțiunile.

Q: Când se va susține testul de competențe lingvistice?

A: Pe data de 21.07.2017.

Pentru orice alte întrebări atât eu, cât și colegii mei, vă stăm la dispoziție. Nu ezitați să consultați și pagina SiSC ASE (https://www.facebook.com/sisc.ase/) pentru orice alte întrebări legate de procesul de admitere, dar și de facultate.

You may also like...