Maratonul cunoașterii

Știați că?…

… întotdeauna avem lucruri noi de învățat, utile în viața de zi cu zi sau poate pentru o  cultură generală mai vastă? Ne-am gândit că o serie de informații chiar despre facultatea la care studiezi se încadrează în sfera aceasta, așadar îți oferim câteva curiozități.

Cum nici în ziua de azi nu puteți scăpa de puțină istorie, dorim să întrebăm atât boboceii CSIE, cât și dragii noștri colegi mai mari dacă ȘTIAȚI CĂ…?

… în urmă cu aproximativ 104 ani, mai exact la data de 6 aprilie 1913, avea să fie înființată Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale de către Regele Carol I?

… din anul 1967 și până în prezent, numele acestei instituții de învățământ superior o vom găsi sub denumirea de Academia de Studii Economice?

… printre absolvenții ASE-ului se numără Gabriela Firea, Cosmin Marinescu, Mugur Isărescu, Mircea Badea precum și alte personalități ale țării?

… aproximativ 22.000 studenți învață în prezent aici?

… ASE este cea mai importantă instituție de învățământ superior cu profil economic din România?

La momentul actual, în cadrul universității există 12 facultăți.

… în 1965 în cadrul universității ASE a apărut Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică dar sub denumirea de Facultatea de Calcul Economic și Cibernetică?

… în consiliul CSIE, pe lângă cei 20 de membri ai personalului academic, se numără și 7 studenți?

… prima organizație din Academia de Studii Economice este chiar Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)? Până acum, SiSC a derulat cu brio peste 150 de proiecte (educaționale, sociale, naționale) și în continuare susține studenții să se implice în viața academică, dar și în viitoarea lor carieră.

Ei bine, dacă am reușit să-ți atragem atenția și te simți mai bogat în cunoștințe la finalul acestui articol, noi ne bucurăm că ți-am putut fi de ajutor!

Legenda spune că la fiecare colț al clădirii Virgil Madgearu și poate chiar mai departe de aceste meleaguri, vei găsi câte un SiSC-ot care te va ajuta când vei avea nevoie. De asemenea, SiSC-oții așteaptă întrebările tale cu privire la aspecte academice și la adresa de mail info@sisc.ro.

O studenție cât mai frumoasă în continuare îți dorim!

Ana-Maria Pană,

Membru Departament Educațional

You may also like...