Drepturi studențești de sesiune

Zilele trec cu o viteză uluitoare și o dată cu primele zile de vară, vine și “mult iubita” sesiune. Ei bine, noi considerăm că este necesar să fii informat cu privire la drepturile pe care le ai în sesiune și de aceea venim în ajutorul tău.

În primul rând, dacă ești de părere că lucrarea ta nu a fost evaluată obiectiv și nota primită nu îți reflectă pe deplin cunoștințele, e bine de știut că:
-poți contesta orice examen SCRIS în maximum 48 de ore din momentul afișării notei pe pagina personală;
-pentru fiecare contestație trebuie să depui la secretariatul facultății tale o cerere, lucrarea ta urmând a fi evaluată de o altă comisie;
-poți menționa în contestație ca lucrarea să fie reevaluată în prezența ta;

Dacă inevitabilul s-a produs și un examen ți-a stricat planurile de vacanță, nu intra în panică. Sesiunea de restanțe și măriri te așteaptă cu brațele deschise, însă pentru acest drept trebuie să plătești o taxă, cu minimum 2 zile înainte de momentul susținerii examenului dacă plata se face prin casierie și cu minimum 4 zile înainte dacă plata se face prin virament bancar. Valoarea taxei este de:
-75 de lei pentru restanță;
-10 lei pentru mărire de notă;

Avem însă și o veste bună: dacă ai absentat în sesiunea de examinare corespunzătoare semestrului în care este programată disciplina, RESTANȚA NU SE PLĂTEȘTE.

ATENȚIE!!! În ceea ce privește mărirea de notă, trebuie să știi că ai voie doar la 2 măriri pe an și trebuie să fii integralist.

De asemenea, trebuie să știi că promovarea anului de studii, pentru ciclul de licență este condiționată de acumularea unui număr de credite transferabile (ECTS), după cum urmează:
-Promovarea anului I, minimum 15 credite aferente disciplinelor obligatorii și opționale;
-Promovarea anului II, minimum 60 credite aferente disciplinelor obligatorii și opționale din care 15 credite din anul al doilea.
-Promovarea anului al III-lea este condiționată de obținerea cumulativ a minimum 180 de credite de studii transferabile, precum și promovarea disciplinei Educație fizică și sport din planurile de învățământ.
Promovarea anului I de studii pentru ciclul masterat este condiționată de acumularea a unui număr minim de 45 credite aferente disciplinelor obligatorii și opționale.

Dacă nu sunt acumulate aceste puncte credit specifice fiecărui an de studii, studenții vor fi exmatriculați, cu drept de reînmatriculare.

Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și
Informatică Economică (SiSC) îți urează mult suces în sesiune!

Lavinia Stoica,
Membru al Departamentului Educațional

You may also like...