Discuţii de la Conferinţa Semestrială a Studenţilor

Conducerea Academiei de Studii Economice s-a întâlnit joi, 14 mai 2015, cu studenţii pentru a le asculta nemulţumirile şi pentru a încerca să rezolve problemele semnalate de aceştia. În cadrul acestei conferinţe, SiSC a reprezentat studenţii din CSIE cu un număr considerabil de membri, fiind şi cei mai numeroşi de la această întâlnire.

Principalele subiecte abordate au fost următoarele:

 • O primă problemă se referă la mutarea activităţii didactice a Facultăţii de Administraţie Publică din clădirea “Nicolae Iorga” care este în pericol de prăbuşire în caz de seism. În acest caz, pe de o parte, rectoratul vrea mutarea activităţii, iar pe de altă parte, conducerea facultăţii nu doreşte acest lucru.
 • La Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, studenţii au atras atenţia asupra faptului că o profesoară de sport face comentarii neadecvate fetelor şi că sala este neîncăpătoare la orele de sport. Apoi, s-a semnalat faptul că temele de disertaţie nu au fost afişate în timp util, iar reprezentantul facultăţii a spus ca acestea vor fi afişate în curând.
 • În ceea ce priveşte Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, sesizările au fost numeroase. Una dintre cele mai importante probleme a fost cea referitoare la premiile InfoStart. După cum se ştie, studenţii de la Statistică care au făcut proiecte pentru practică şi s-au înscris in proiectul InfoStart nu mai au dreptul să participe la premierea acestora. În acest caz, reprezentantul facultăţii a anunţat că luni se va rezolva această problemă. De asemenea, au existat nemulțumiri din partea studenților doctoranzi, care solicită spații special amenajate de lucru pentru aceștia, pentru a-și putea desfășura activitatea de cercetare.
 • La Facultatea de Administrare a Afacerilor, unii studenţi sunt ameninţaţi că nu vor lua un examen, în timp ce alţii reclamă faptul că nu primesc materialele de la curs şi seminar.
 • Şi studenţii de la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori au sesizat faptul că sala de sport este neîncăpătoare şi, pe lângă aceasta, studenţii nu îşi pot ridica diplomele de licenţă.
 • La Facultatea de Marketing, studenţii nu sunt de acord cu programarea examenelor, iar evaluarea cadrelor didactice nu este pe placul tuturor şi lasă de dorit.
 • Pe lângă aceste aspecte, s-a mai anunţat igienizarea parterului, etajelor 1 şi 2 ale clădirii “Virgil Madgearu”, dar, din păcate, nu şi reabilitarea acesteia care nu s-a făcut niciodată de la construcţie (anii ‘70), iar explicaţia este aceeaşi, şi anume, lipsa banilor.

  Dacă observaţi vreo neregulă în universitate, nu ezitaţi să o semnalaţi, deoarece întotdeauna există soluţii, dar pentru găsirea lor trebuie să existe comunicare. Tot ce trebuie este să ne scrieți la adresa info@sisc.ro, iar noi promitem să vă răspundem cât mai repede cu putință!

  Totodată, vă invit de pe acum să participaţi la următoarea conferinţă de acest fel pentru că un număr mare de studenţi înseamnă o voce mai puternică a noastră şi doar aşa putem aduce schimbarea pe care ne-o dorim.

  Cosmin Vezeteu

  Membru al departamentului Educaţional

You may also like...