Disciplinele facultative – un drept al studenților!

Mergi la facultate zi de zi, studiezi aceleași discipline scrijelite în planul de învățământ cu ceva timp în urmă și îți dorești să schimbi ceva? Sigur ai auzit de materiile facultative pe care fiecare facultate le pune la dispoziția studenților în fiecare semestru. De regulă, în primul an vei avea la dispoziție limba engleză și limba franceză, iar gama se va diversifica în anii următori. Pentru a afla exact care sunt oportunitățile tale, te invit să accesezi această pagină.

Te întrebi cum câștigi dreptul de a le frecventa? Jumătate din acest drept l-ai câștigat în momentul în care te-ai înscris la această facultate, cealaltă jumătate presupune alegerea materiei prin intermediul paginii personale și achitarea unei taxe modice de 100 Ron pe facultativ. Nu trebuie să te afli la un nivel anume pentru a putea urma un curs de limbă străină, întrucât se vor forma grupe pentru fiecare stadiu, începând cu nivelul 0 și terminând cu cel al avansaților. Există, de asemenea, cursuri speciale ce vin în ajutorul studenților care doresc să obțină certificări precum DALF și DELF, dar și burse de studiu în Rusia, la Institutul Pușkin, ele fiind acordate studenților ce urmează cursurile de limbă rusă ( mai multe informații aici ).

Evaluarea cunoștințelor la disciplinele facultative se face cu calificativ admis/respins, unde calificativul admis atestă promovarea.

Nu trebuie să te îngrijoreze promovarea anului curent de studiu atunci când te gândești la disciplinele facultative, atât timp cât nu ești în ultimul an. Acestea nu îți vor afecta media sau condiționa promovarea unui semestru, dar vei fi nevoit să obții calificativul admis la fiecare din ele pentru terminarea studiilor. Promovarea unui an de studiu este condiționată de obținerea a minimum 60 credite de studii transferabile aferente disciplinelor obligatorii și opționale din planul de învățământ al programului de studii respectiv, precum și promovarea disciplinei Educație fizică și sport, iar media la finele anului/semestrului anterior este ponderată cu creditele de studiu transferabile de la disciplinele obligatorii și opționale și se calculează cu două zecimale, cu trunchiere. Detalii despre sistemul de acordare al creditelor și condițiile de promovare a fiecărui an găsești aici.

Înscrierea la disciplinele facultative de limbă străină aferente semestrului al II-lea al acestui an universitar se poate face până la data de 21 februarie. Întâi se va achita taxa, apoi se va depunde cererea alături de chitanță în sala 1514.

Nu lăsa cei mai frumoși ani să se scurgă fără a lua tot ce poți din ei, consumă toate oportunitățile și caută în fiecare zi activități care te ajută să crești!

Necula Florentina
Membru al Departamentului Educațional

You may also like...