Devino și tu leader!

Tu ce înțelegi prin leadership?

Întreabă 100 de persoane cum ar defini leadership-ul și ai să primești 100 de răspunsuri diferite. Întrebați cum văd ei ideea de leadership, cei mai cunoscuți oameni din sfera IT, Steve Jobs si Bill Gates au avut răspunsuri cât se poate de diferite: „Privind înspre secolul următor, liderii vor fi cei care împuternicesc pe alții.”-Bill Gates; „Inovația face diferența dintre un lider și un subaltern.”-Steve Jobs.

Având o idee despre ce înseamnă leadership-ul, este momentul să avem una și despre ce este un lider. Sunt sigur că fiecare dintre voi își pune sau și-a pus problema: ce este un lider? Există multe moduri prin care poți deveni un lider și la fel de multe domenii. În articolul ce urmează ne vom concentra pe două dintre aceste moduri: deschiderea unui start-up sau ocuparea unei poziții de conducere într-o companie.

Chiar dacă drumurile pe care aceștia le parcurg sunt cât se poate de diferite, trăsăturile unui lider păstrează un nucleu comun tuturor liderilor. Oamenii care își deschid un start-up sau conduc o companie sunt oameni motivați, cărora nu le este frică să își asume riscuri calculate și care găsesc soluții la cele mai diverse probleme. De cele mai multe ori sunt autodidacți și prezintă un interes aparte pentru a face lucruri din afara sferei lor de comfort. Ei sunt ghidați în drumul lor de dorința de a face o schimbare, de a face ceva revoluționar. Această dorință îi ajută să rămână concentrați și le dă puterea necesară de a continua. De exemplu Steve Jobs nu a fost doar un lider ci și un „game changer„ pentru întreaga sferă a tehnologiei și a lumii în care trăim.

Dacă și tu te-ai gândit vreodată să fi un lider, nu lăsa asta să fie doar o idee. Transform-o în realitate! Fii inspirat, învată cât mai mult despre orice, ieși din sfera ta de confort. Dacă există oameni care au reușit și tu poți!

Mihai Cireașă
Membru al Departamentului Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

You may also like...