Decizii importante la nivel de ASE

În data de 11 iunie 2014 a avut loc şedinţa Senatului universitar. SiSC, în calitate de organizaţie reprezentantivă a studenţilor de la CSIE, ce militează pentru apărarea drepturilor şi intereselor acestora, a participat la această şedinţă. Vă vom prezenta subiectele ce au fost dezbătute şi deciziile ce au fost luate în cadrul şedinţei.

Vești bune pentru cei care vor să susțină examenele în scopul măririi notei din sesiunea de reevaluări: s-au adus modificări la regulamente astfel încât, chiar dacă obțineți la mărire o notă mai mică decât cea inițială, profesorul va trebui să vă treacă nota mai mare. În acest fel, studenții sunt încurajați să participe la măriri și să aprofundeze materiile preferate.

Referitor la materiile facultative, acestea nu mai sunt obligatorii pentru promovarea anului odată ce au fost alese. Puteți renunța la disciplina facultativă oricând pe parcursul anului, fără a vă fi afectat cumva traseul universitar. Atât această modificare cât și cea anterioară au fost aduse pentru a corela regulamentele universitare cu realitatea de zi cu zi, eliminând astfel obligația regulamentară de a aplica niște prevederi mult prea stricte.

Cei ce se gândesc să dea admiterea la ASE în vara asta trebuie să știe că, pentru anul universitar 2014-2015, repartizarea buget-taxă a studenților din anul I se va reface după primul semestru.

Dacă vreți să urmați unul din programele de Master al Academiei de Studii Economice și vă gândiți să dați admiterea în vara aceasta, o să vă bucure să auziți că taxa de școlarizare s-a redus de la 5000 de lei la 4000 de lei pentru studenții anului 1 M.

Alte decizii luate în cadrul şedinţei au fost: vacanța de Paște din 2015 va fi după Paște, semestrul 2 al anului 3 va avea 12 săptămâni, dintre care 2 vor fi pentru pregătirea lucrării de licență și înființarea unei Facultăți, Bucharest Business School, care reunește programele de MBA din ASE.

Hotărârile Senatului universitar din 11 iunie se vor aplica începând cu anul universitar 2014/2015.

Dragoș Dumitru
Membru al Departamentului Educațional

You may also like...