Ciberboboc la CSIE – Detalii admitere

În primul rând, vrem să vă felicităm pentru reuşita voastră de a promova cu brio primul examen al maturităţii. Greul abia a trecut, iar în zilele ce urmează va trebui să luaţi probabil una dintre cele mai grele decizii din viaţa voastră, şi anume, să vă alegeţi o instituţie de învăţământ superior care să vă asigure studii de calitate.

În cazul în care doreşti să-ţi petreci următorii trei ani aprofundând materiile preferate în cadrul uneia dintre cele trei specializări ale Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, iată care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere:

Te aşteptăm începând cu data de 15 iulie, până pe 18 iulie, în intervalul orar 09:00-17:00, pentru a te înscrie la CSIE. Noi te vom aştepta pe holurile facultăţii, pregătiţi pentru a te îndruma şi a-ţi răspunde la orice întrebări.

Admiterea se face strict în ordine descrescătoare a mediei de admitere, în funcţie de priorităţile precizate de tine, în limita locurilor aprobate pentru anul universitar 2014-2015 prin Ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale.

Vei avea de redactat un eseu motivaţional, datat şi semnat, motivând alegerea Academiei de Studii Economice din Bucureşti, eseu care va fi evaluat prin calificatiful admis/respins. (Click aici! pentru a şti ce trebuie să ai în vedere atunci când îl realizezi). Afişarea rezultatelor obţinute le vei afla în data de 9 iulie.

Înscrirea la concursul de admitere se face pe baza cărţii de identitate, cu respectarea condițiilor următoare.

Va trebui să te prezinţi cu un dosar plic, pe care să-ţi scrii datele de identificare, inclusiv adresa de e-mail şi numarul de telefon, care să conţină următoarele acte:

 • diploma de bacalaureat şi foaia matricolă în original sau copii legalizate (se acceptă şi adeverinţă eliberată de liceu în cazul absolvenţilor care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2014)
 • eseu motivaţional
 • adeverință medicală tip, eliberată de cabinetele medicale (şcolare sau teritoriale) sau de medicul de familie, din care să rezulte că solicitanţii sunt apţi pentru profilul pentru care candidează
 • copia cărţii de identitate
 • copie legalizată a certificatului de naştere
 • copie legalizată a certificatului de căsătorie
  (dacă este cazul)
 • declaraţie pe propria răspundere prin care vă angajaţi că nu veţi urma simultan două programe de studii universitare, indiferent de nivelul şi forma de finanţare ale acestora
 • două fotografii ¾
 • bonul valoric reprezentând taxa de înscriere plătită la una din caseriile ASE (primul bon valoric este în valoare de 100 RON, şi conţine primele două opţiuni, fiecare opţiune suplimentară fiind 25 RON)

ATENŢIE! Dosarele incomplete nu sunt acceptate pentru înscriere.

Ai nevoie de un singur dosar, indiferent la câte facultăţi doreşti să aplici, pe care-l depui la comisia facultăţii la care doreşti cel mai mult să te înscrii.

Pentru cei care doresc să evite celebrele cozi de la înscriere, puteţi să vă pre-înscrieţi online (click aici).

Pentru cei care veţi opta pentru programele de studii care se desfăşoară în limbi străine veţi susţine o probă scrisă de competenţă lingvistică, de tip grilă. La testul de competenţă lingvistică vor avea dreptul să participe doar candidaţii care au obţinut calificativul admis la eseul motivaţional. Testul de competenţă lingvistică este eliminatoriu pentru opţiunea referitoare la programele respective de studii.

În data de 19 iulie va fi afişată repartizarea pe săli. Testul se va desfăsura în data de 21 iulie, începând cu ora 08:00, iar afişarea rezultatelor va avea loc pe 22 iulie.

Afişarea listelor cu candidaţii repartizaţi pe locurile finanţate de la buget, la taxă şi a celor aflaţi în aşteptare are loc pe 23 iulie.

În perioada următoare, 24-25, 28 iulie, se vor depune diplomele de bacalaureat în original şi/sau plata a jumătate din taxa anuală de şcolarizare.

Cei care vor fi admişi pe locuri finanţate la buget, împreună cu cei repartizaţi la taxă şi cei care sunt în aşteptare (dacă au optat pentru forma de finanţare de la buget), vor depune diplomele de bacalaureat în original la comisia de înscrieri.

Cei care aleg să concureze pentru locurile cu taxă, în această perioadă vor trebui să plătească prima jumătate din taxa de şcolarizare anuală, respectiv 1750 RON în numerar la casieriile ASE.

ATENŢIE! Candidaţii care nu depun diplomele de bacalaureat în original şi nici nu plătesc jumătate din taxa anuală de şcolarizare sunt eliminaţi din concurs.

Rezultatele listelor finale vor fi afişate pe 29 iulie. Atunci se vor afla candidaţii admişi pe locurile finanţate la buget şi taxă şi a celor respinşi.

Pentru ca întreg procesul de înscriere să fie finalizat, între 15-30 septembrie va avea loc semnarea contractelor de studii. Abia atunci vă veţi putea considera studenţi cu “acte în regulă”.

Noi vă felicităm pentru alegerea făcută şi vă dorim multă baftă în anul ce urmează, să aveți o studenţie plină de realizări. Ne vom revedea cu forţe proaspete pe 1 octombrie 2014, când vă vom pregăti multe surprize!

Pentru orice nelămurire aţi avea, nu uitaţi că echipa SiSC aşteaptă cu nerăbdare să răspundă la întrebările voastre pe adresă info@sisc.ro.

Cu prietenie,
Echipa SiSC

You may also like...