Cazarea în caminele ASE

Numeroasele prietenii legate cu colegii de cameră și petrecerile de neuitat sunt doar două dintre motivele pentru care studenții din provincie își doresc să își petreacă anii de facultate în cămin. Totuși, este destul de greu să îți alegi căminul, de aceea, dacă te numeri printre cei care încă sunt nehotărâți, acest articol te va ajuta în luarea unei decizii.

Căminele ASE sunt împărțite în două categorii, în funcție de gradul de confort pe care îl oferă. Moxa D, Complexul Belvedere Nou și Tei sunt cele care oferă un grad ridicat de comfort. Chiar și așa este destul de dificil de ales, deoarece fiecare cămin în parte are particularitățile sale. Ca o asemănare, camerele din cele 3 cămine care se încadrează în această categorie au camera dotată cu baie.

În Moxa D, studenții vor sta câte 4 în cameră, iar ca facilități vor putea beneficia de cabinet stomatologic, dispensar medical, două săli de lectură și două bucătarii. Un mare avantaj al acestui cămin este locația sa, deoarece este foarte aproape de facultate, la 10 minute de mers pe jos de Piața Romana, dar și cantina studențească aflată în incinta complexului.

Complexul Belvedere Nou este format din 3 clădiri, A6, A7 și A8 și este recunoscut pentru petrecerile studențești organizate aici, unde prieteniile se leagă continuu și distracția este la putere. Totuși, complexul oferă săli de lectură și bucătarii la fiecare etaj, dar și un campus frumos amenajat. Căminul A8 oferă și aer condiționat în cameră. Complexul este situat într-o zonă de unde se poate ajunge ușor oriunde, stațiile de metrou Crângași, Grozăvești și Basarab fiind la câte 15 minute de mers pe jos de cămin.

Căminul Tei C1 este cel care face trecerea de la prima la a doua categorie, cu un grad mediu de confort. Deși drumul până la facultate poate fi mai lung, 15 minute de mers pe jos până la metrou sau până la stația de RATB, camerele de 5 persoane sunt spațioase și au baie proprie. Căminul este dotat cu o sală de lectură și se află pe Bulevardul Lacul Tei.

Căminele cu un grad scăzut de confort sunt Complexul Belvedere Vechi(A1,A2,A3,A4) și căminele Agronomie C1 și Agronomie C2, fiind cămine cu baie pe hol. Cele două cămine din Agronomie, C1 de fete și C2 de băieți, sunt dotate, fiecare, cu camere de 4 persoane, o sală de lectură, o sală de sport și 4 bucătarii. Căminele se află la câteva minute de mers pe jos de două stații de RATB, stația Sandu Aldea, de unde se poate lua 300 și stația Traian Vasile, RATB 105.

Împărțit în 4 cămine, 3 de fete și unul de băieți(A1), Complexul Belvedere Vechi oferă camere de câte 3 persoane, o sală de lectură (în A2) și o bibliotecă (în A4). Campusul este mereu plin de studenti care se relaxează, fac sport sau citesc afară, la aer. Este situat la 10 minute de 3 stații diferite de metrou, dar și de o stație de RATB.

Din cadrul căminelor ASE face parte și căminul Vitan, special pentru studenții străini. Aceștia au posibilitatea de a sta câte 3 în cameră și se pot folosi de sala de lectură și biblioteca puse la dispoziție în incinta căminului. Căminul este situat în zona Vitan, la 15 minute de stația de metrou Dristor.

tabel camine

Pentru mai multe informații ne poţi scrie pe info@sisc.ro şi îți vom răspunde!

Andreea Tudorache
Membru Departament Educational

You may also like...