Cazare ASE aprilie 2017
Nu știi cum trebuie să arate o cerere de cazare sau când și unde trebuie să o depui? Atunci venim cu vești bune!

Studenții din anii I și II de la programele de licență și anul I de la programele de master, care doresc cazarea în căminele ASE, vor completa cererile de cazare în format electronic. Termenul de completare al cererii este 6 aprilie 2017, ora 14:00, iar site-ul unde puteți găsi formularul electronic este http://www.ase.ro/cazare1/cazares/index.htmlsau pe site-ul http://cazare.ase.ro

Acest formular include și indicarea persoanelor cu care ai vrea să stai în cameră. Dacă dorești să ai coleg de cameră o cunoștință, dar persoana în cauză studiază la o altă facultate din ASE, nu este o problemă. Menționează acest lucru în cererea ta de cazare, împreună cu facultatea și anul de studiu al colegului tău. Dar, nu uita: exprimarea opțiunilor pentru colegii de cameră trebuie să respecte principiul reciprocității. Pentru a se lua în calcul opțiunea dorită, este obligatoriu ca și amicul tău să facă această solicitare la rândul lui în cererea online. De asemenea, dacă ai un frate sau o soră în ASE, Comisia de Cazare va lua măsurile necesare pentru a vă plasa în aceeași cameră/cămin/complex (în funcție de preferințe). Pentru asta trebuie să depuneți cereri la Serviciul de cazare, tot până pe 6 aprilie. E bine de știut, însă, că indiferent de caz (dacă vrei să stai cu sora/fratele sau cu un amic), toate persoanele implicate trebuie să îndeplinească criteriile de cazare. Dacă diferența de medii este prea mare, iar tu ești repartizat într-un cămin cu nivel de confort diferit față de cunoștințele tale, comisia de cazare nu vă va putea repartiza împreună.Totuși, dacă sunteți dispuși să renunțați la un confort superior pentru a locui cu persoanele dorite, puteți beneficia de camera distribuită persoanei cu media cea mai mică. Renunțarea la camera cu grad ridicat de confort se face în scris în timpul întâlnirii organizate de Comisia de Cazare.

Gruparea căminelor pe grade de confort este următoarea:

– nivelul 1: Moxa D, Complex Belvedere Nou, Tei C1;

– nivelul 2: Tei C1, Belvedere A1-A4, Agronomie C1/C2.

După completarea formularului digital, se va organiza o întâlnire între studenți și comisie. Doar atunci cererea mai poate suferi modificări. Absența de la această întâlnire face imposibilă luarea în calcul a unor preferințe suplimentare, dar nu influențează obținerea unui loc de cămin sau dorințele specificate în formularul electronic.

După ce ai trimis cererea verifică dacă a fost încărcată! Reintrodu CNP-ul pe același site și asigură-te că toate datele sunt corecte. Comisia de cazare nu răspunde de neîncărcarea formularelor. Dacă întâmpini probleme la încărcarea cererii, poți comunica problema Departamentului TIC, cu sediul la sala 2111 (până pe 6 aprilie) și vei primi ajutor. Pe 6 aprilie 2017 se va afișa pe site-ul http://cazare.ase.ro lista cu studenții care au depus cererea de cazare în format electronic. Cei care nu se regăsesc pe această listă, mai pot depune o cerere scrisă la Serviciul Cazare Studenți (cu sediul în Str. Frumoasă, nr. 31, sala 13) în perioada 7-9 aprilie 2017 între orele 10:00-16:00.

Dacă dorești să primești o cameră de cămin și pe întreaga perioada a vacanței de vară, va trebui să depui din nou cererea (tot în format electronic) și să respecți aceiași pași. Data de completare este 15 – 30 mai ( până în ora 14:00).

Repartizarea locurilor în căminele studențești se va face (în limita locurilor disponibile) în ordinea mediilor și a preferințelor exprimate de studenți în cererile depuse.

Media de cazare se va stabili astfel:

pentru studenții din anul I (viitorii studenți din anul II) de la programele de licență și masterat, admiși în sesiunea iulie-septembrie 2016, media de cazare este cea ponderată aferentă semestrului I din anul universitar 2016-2017, indiferent de statutul studentului (buget sau taxă)

pentru studenții din anul II (viitorii studenții din anul III) de la programele de licență, media se calculează astfel: M = (2M2015 – 2016+MS12016 – 2017)/3, unde M2015 – 2016 este media ponderată a rezultatelor obținute în anul universitar 2015-2016, iar MS12016 – 2017 este media ponderată aferentă semestrului I din anul universitar 2016-2017.

Din păcate, dacă ai domiciliul stabil în municipiul București, nu poți beneficia de o cameră în căminele ASE.

Zile importante:

  • depunerea cererilor online: 13 martie – 6 aprilie inclusiv (până în ora 14:00)
  • afișarea listelor cu studenții care au încărcat cererea online: 6 aprilie
  • depunerea cererilor scrise în cazul unor probleme cu cererea digitală: 7 – 9 aprilie (între orele 10:00 – 16:00)
  • afișarea rezultatelor repartizării în cămine: 28 aprilie
  • primirea eventualelor contestații cu privire la repartizarea locurilor de cămin: 2 – 4 mai
  • afișarea răspunsurilor la contestațiile cu privire la repartizarea locurilor de cămin: 5 mai
  • eliberarea legitimațiilor de cămin și a contractelor de cazare: 8 – 19 mai
  • completarea cererilor de cazare pentru perioada vacanței de vară: 15 – 30 mai
  • afișarea listelor cu studenții care și-au încărcat cererea electronică de cazare pentru vacanța de vară: 30 mai

Odată ce ai primit camera, nu uita de drepturile tale ca student cazat în căminele ASE! Mai multe informații poți găsi pe site-ul http://cazare.ase.ro, sau trimițând un mail cu nedumeriri la adresa info@sisc.ro .

Sursă informații: METODOLOGIE PRIVIND CAZAREA STUDENȚILOR ÎN CĂMINELE ACADEMIEI DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI ÎN ANUL UNIVERSITAR 2017-2018

camine

Doinița Constantin,

Membru al Departamentului Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică


You may also like...